Hiihtohelmikuu päättyy hiihtolomaviikkoon ja päätösriehaan

Hiihtohelmikuu loppuu kuun lopussa, mutta arvontaan oikeuttavia suorituslappuja voi palauttaa 6. maaliskuuta saakka. Kuva: Antero Korhonen

Lempäälän ja Vesilahden ihmisiä hiihtämään kannustava hiihtohelmikuu päättyy keskiviikkona 28. helmikuuta. Suorituskortteja voi palauttaa sunnuntaihin 4. maaliskuuta asti. Palautuspaikat lukevat suorituskorteissa ja Lempäälän Kisan sekä kuntien kotisivuilla. Sivuilta löytyy ohje myös kortin sähköiseen täyttämiseen.

Kortteja on saatavilla palautuspäivään asti mm. latuvarsien laatikoista, kirjastoista, Sportia-Matista ja Ideaparkin apteekista. Kouluille on lähetetty omat luokkakohtaiset suorituskortit.

Koululuokkien innostus on ollut aiempaa isompaa. Meneillään olevan koulujen hiihtoloman vuoksi koululuokkien korttien palautusaikaa onkin tiistaihin 6. maaliskuuta asti. Kaikki hiihtokerrat, koulussa tai lomilla, hyväksytään kisaan ja arvontaan. Lisäksi kaikki kampanjaan osallistuvat koululuokat palkitaan.

– Helmikuun hyvät hiihto-olot ovat kannustaneet mukavasti väkeä laduille. Vain osa hiihtäjistä osallistuu erikoislaatuiseen ja olympiahenkiseen kampanjaan, joten hiihtäjien todellista lukumäärää on vaikea edes arvailla. Ainakin se on isompi kuin vähälumisena viime talvena, jolloin Vesilahdessa ei ollut latuja ja Lempäälässäkin lähinnä vain tykkilumilatu Hakkarissa ja kolavoimin pieni rinki Sääksjärvellä. Nyt kampanjaan osallistuvien lukumäärän kasvua hillitsi helmikuun lopun kylmyys, sanoo liikuntaneuvoja Sarianna Helminen Lempäälän kunnasta.

 

Hiihtolomaviikon sunnuntaina 4. maaliskuuta vietetään hiihtohelmikuun päätösriehaa Hakkarin hiihtomaalla Hakkarin jäähallin ja luistelukentän takana. Koko perheen päätösriehassa tarjotaan lisämaustetta hiihtolenkkeihin, lasketellaan ja kiivetään suksilla hiihtomaan monipuolisessa maastossa. Kaikenikäisille ja tasoisille löytyy sopivia nyppylöitä lasketeltaviksi. Hiihtämisen lisäksi luvassa on musiikkia, käpyjen tarkkuusheittoa, suksijumppaa sekä 200 ensimmäiselle kävijälle mehua ja nuotiolla paistettua makkaraa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.