Kotikaukalo kipsaa Kisaa

Kuva: LeKi Hockey kotisivut
18-vuotias puolustaja Otto Latvala on kypsynyt pikku hiljaa pelimieheksi miesten maailmaan Mestis-pelien kautta.

Kisa – IPK 0 – 2, Kisa – RoKi 2 – 4

Pelien henget: Edellisviikolla Kisa kairasi kaksi riemastuttavaa vierasvoittoa jääkiekon Mestiksessä pitkältä kiertueelta Kokkolasta ja Rovaniemeltä. Kahteen kotipeliin olikin ladattu selkeät odotukset voittoputken jatkolle, semminkin kun joukkueen kokoonpanot olivat hyvinkin iskukykyisessä kuosissa. Toisin kävi. Kun kiekko piti laittaa vastustajan maaliin, iski kisalaisille kipsi. Mailanvartta puristettiin oikein kunnolla, eikä ennen joulua nähdystä letkeästä peliotteesta ole enää kuin haikeat muistot jäljellä.

Nolla pistettä keskikertaisia Iisalmea ja Rovaniemenä vastaan laittaa Kisan pudotuspelitoiveet jälleen tiukkaan paikkaan. Seitsemäntenä oleva Kisa on kaksi pinnaa edellä pleijariviivaa, kun otteluita runkosarjassa on jäljellä enää neljä.

Kuuselan kommentit:  – Emme saaneet parasta irti, millään emme päässeet pelin ytimeen, manaili Kisan valmentaja Miikka Kuusela RoKi-ottelun jälkeen ja myös IPK-pelin jälkilöylyissä kaikui sama laulu. Kun pitäisi olla tylyyttä, sitä ei tahdo joukkueesta juuri nyt löytyä.
–  Joukkueessa ei luonteen puolesta ole vikaa, jokainen haluaa pelin voittaa, siirsi Kuusela painetta pelaajistolta valmennusportaalle ja lupasi samaan hengenvetoon keksiä lääkkeet, jolla riittävä määrä pinnoja lopuista peleistä LeKi kairaa pudotuspeleihin pääsemiseksi.

Kotisaldo riittämätön: Kisa on pelannut Hakkarissa 24 ottelua, joista se on voittanut kolmen pisteen arvoisesti vain neljä. Jatkoaika- tai voittolaukauskisa-voittoja on seitsemän, mutta tappioita on 13, joista peräti 11 kertaa Kisa on jäänyt pisteittä. Piskuinen kotikaukalo siis ei ainakaan tällä kaudella ole ollut Kisalle valttikortti, pikemminkin päinvastoin. Esimerkiksi huomattavasti luisteluvoimaltaan heikompi IPK sumputti oman maalinedustansa niin tukkoon, että hiukan heiveröiset kisalaishyökkääjät ajautuivat kerta toisensa jälkeen pyörimään kaukalon kulmiin. Kisan kannalta voikin hivenen sarkastisesti sanoa, että onneksi neljästä viimeisimmästä pelistä kolme pelataan vieraskaukaloissa, joissa lempääläisten saldo on ollut huikeasti parempi.

Viikon hokiäijä Otto Latvala: Niinkin eksoottisesta jääkiekkopitäjästä kuin Alajärveltä kotoisin oleva pitkä (195cm) puolustaja Otto Latvala on ollut yksi kauden kehityspelaajista Kisassa. HPK:n sopimuspelaaja on pelannut koko sesongin Lempäälässä ja saanut 18-vuotiaana hyvää kokemusta miesten pelimaailmasta. Isossa varressa voimaakin on, ja kun tulevina vuosina punttisalin kautta sitä tulee lisää, kasvaa Suomen kiekkokartalle yksi nöyrää peruspelaamista pelaava laatupakki. Latvala iski RoKia vastaan kauden avausmaalinsa upealla hetkellä eli vajaa sekunti ennen kuin avauserä päättyi. Todellinen pukukoppi-maali ei silti sytyttänyt Kisaa sen kummempaan lieskaan.

Mitä seuraavaksi?: Tulevalla viikolla bussinpenkit tulevat taas tutuiksi kisalaisille, kun joukkue matkaa Savonlinnaan, Iisalmeen ja Joensuuhun. Runkosarjan viimeinen peli käydään Hakkarissa keskiviikkona 7. maaliskuuta sarjajumbo Heinolaa vastaan.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.