Matias Mustoselle korkeudesta SM-hallihopeaa

Nuorten yleisurheilun hallimestaruuskisat käytiin Kuortaneen hallissa, jossa mukana oli viisi lempääläisatleettia. Talvikauden ykkösnimenä LeKi-YU:n urheilijoista on häärännyt korkeushyppääjä Matias Mustonen, joka tuloksellaan 199 nappasi 22-vuotisten sarjan hopeamitalin. Aiemmin tavella Mustonen floppasi ennätyksekseen 205, mikä oli myös SM-kisojen voittotulos.

Keskimatkojen menijät Santtu Heikkinen  17-vuotissa ja Aleksi Kivelä 19-vuotisissa tekivät kelpo esitykset. Santtu oli 800 metrillä viides ajallaan 2.03,51 ja 1500 metrillä kahdeksas (4.21,24). Aleksi puolestaan oli kasisatasen kuudes ajalla 2.03,51.

Aiturineitosista Nea Karppinen eteni 19-vuotisten 60 metrin matkalla välieriin, missä aika 9,39 riitti yhdeksänteen sijaan. Alkuerissä juoksu oli häneltä puhtaampi ja aikakin oli mainio 9,09. Aiemmin talvella Nea juoksi Jyväskylässä ennätyksekseen ajan 9,01. 17-vuotisissa Jasmin Juujärvi aitoi ennätyksensä tuntumaan alkueräajalla 9,76.

LeKin kirkkain tähti eli pikamenijä Santeri Kuusiniemi suorittaa viimeisiä viikkoja armeijasta ja hän päätti jättää SM-hallit väliin lievän ylirasituksen takia. Aiemmin talvella sekä 60 metrin sileällä että aidoissa syntyi kohtuumukavia noteerauksia. Aitojen aika 8,13 on miehen oma ennätys.

Muita hallinoteerauksiakin on tehty, esimerkiksi 17-vuotisissa Leevi Lipposen moukarikunto on nousussa, Leevin tulos 46.28 tuotti talvi-SM:ssä kahdeksannen sijan.

Helsingissä tammikuun lopussa Venla Ranta oli naisten 3000m kisassa seitsemäs ennätysajallaan 10.47,96. Tulos on LeKi-ennätys N19-, N22 ja yleisessä sarjassa.Miesten vastaavan matkan kisassa Leevi Keronen oli roimalla ennätysparannuksellaan neljäs ajalla 8.59,73. Samalla, kun uusi minuuttilukema rikkoontui, niin Leevin aika on myös LeKi-ennätys M19-, M22- ja yleisessä sarjassa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.