Piristynyt Loiske uhitteli sarjakärkeä

Reilussa kuukaudessa Sääksjärven Loiske pesi itsensä futsalin ykkösen harmaasta heittopussista semikirkkaaksi urheilujoukkueeksi, joka kykenee ryhdikkäästi haastamaan sarjan kärkipään seuroja. Pohjoisen kiertueen kaksi kaameaa rökäletappiota tammikuun alussa ovat ikävä muisto vaan, kun Loiske on porhaltanut kohti sarjan keskikastia. Loiskeen uuden ilmeen sai tuntea nahoissaan Joutsan Seudun Pallo eli JoSePa, joka vain hädin tuskin ja suuria riskejä ottaen klaarasi voiton Hakkarista osumin 4 – 3.

–Vastustaja teki kolme maalia pelin loppuhetkillä ilman veskaria, heillä on tavoite noususta Liigaan, joten kovalla riskillä pelaten he saivat kairattua voiton meidän hiukan väsähdettyä pelin loppuminuuteilla, raportoi Aki Lehtinen Loiskeen valmennuksesta.

Lehtinen on peruspositiivinen tyyppi, joka sai hankalillakin hetkillä pidettyä joukkueensa lipun salossa liehumassa. Tärkein selitys viime viikkojen pistejahdille on ollut kokoonpanojen pysyvyys.

–Nyt olemme viimeisimmät neljä peliä pelanneet suht’ samalla pelaajistolla, se auttaa tässä lajissa paljon.

Harjoittelussa ei suurta muuotsta ole ollut, treenit pyörivät perin pienellä sakilla.

–JoSePaakin vastaan osa pelaajista tuli niin, etteivät olleet koskeneet kahteen viikkon palloon lainkaan. Tuikitärkeitä osa-alueita, kuten alivoima- ja ylivoimapelejä, emme ole treenanneet lainkaan, hymähti Lehtinen.

Joutsa-pelin loiskelaiset maalintekijät olivat Sami Vartiainen, Mikael Sulkko ja Samuli Salminen. Säksjärveläisillä on jäljellä vielä yksi runkosarjan ottelu, merkityksetön peli Seinäjoella. Loiskeen sijoitus tulee olemaan joko kahdeksas tai yhdeksäs.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.