Roininen ennätyskunnossa

Kuva: Jaarli Pirkkiö

Siellä on; 203 kiloa suorilla käsillä, mutta hiukan teknisesti epäpuhtaasti suoritettuna Teemu Roinisen huipputulos mitätöityi. SM-kultaa kuitenkin kuittaantui Lempäälän punttikarhulle.

 

Tampereen Pirkkahallissa käydyissä painonnoston SM-kisoissa miesten raskainta sarjaa hallitsi tuttu mies Lempäälästä eli LeKin Teemu Roininen. Mikä mukavinta, Roinisen tuloskunto on nousussa. Pirkkahallissa nousi suorille käsille työnnössä huippulukemat 203 kiloa, mutta täpärin tuomariäänin 2 – 1 nosto hylättiin epäpuhtaana.

– Ilahduttavaa oli, että moni harjoituksissa sisään ajettu tekninen asia pysyi kisatilanteessakin koossa. Tärkeintä SM-kisoissa oli varmistaa voitto ja saavuttaa EM-kisoihin vaadittavat tulokset, kommentoi tyytyväinen SM-kultamitalisti.

Roininen tempaisi kisaennätyksensä 156 kiloa ja työnnön 196 kiloa oli hyvää kisatasoa sekin. Yhteistulos oli siis 352 kiloa. Jos jo mainittu 203 kilon työntö olisi ollut hyväksytty, olisivat yhteisraudatkin lähennelleet 360 kilon rajaa.

–EM-kisat ovat pääsiäisenä Romaniassa, siellä on tavoite parantaa näitä tuloksia ja yltää 360 kilon päälle, suunnitteli Teemu.

Roinisen valmennettava Emma Gleisner oli naisten tasoltaan kovimmassa sarjassa eli alle 69 kiloisissa yhteistuloksissa niukasti neljäs vain kilon pronssista jääneenä. Tempauksen noteeraus tuotti kuitenkin Emmallekin SM-kisamitalin eli pronssisen lätkän. Emman tulokset loivat 76 kiloa tempauksessa ja työnnössä 90 kiloa. Mainittakoon, että sarjaa ylempänä Gleisnerin noteerauksilla olisi napattu myös yhteistulosmitali.

–Emmalle tuli alkutalvesta treenitaukoa, joten muutaman viikon harjoittelulla omien ennätysten lähelle nostaminen oli kelpo suoritus. Tästä on Emmankin hyvä jatkaa kohti tulevan syksyn arvokisoja, valmentaja-Roininen arvioi suojattinsa tekemisiä.