Taitaja2018-kisan finaalissa kolme

Taitaja 2018 mitellään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 14.–17. toukokuuta.

Valkeakosken ammattiopistossa opiskelevat lempääläläiset Janna Jokila ja Atte Pönkkä sekä vesilahtelainen Juho Hoikkanen ovat päässeet Taitaja2018 ammattitaidon SM-kilpailun finaaliin.

Ensimmäistä vuotta merkonomiksi opiskeleva Jokila kisaa kolmen hengen tiimissä yrittäjyys-lajissa. Joukkue voitti Jyväskylässä käydyn semifinaalin, jossa tehtävänä oli ideoida tulevaisuuteen suunnattu ja kansainvälisille markkinoille tähtäävä yritys. Tehtävänantoon kuului liikeidean suunnittelu, mallintaminen ja testaus kohderyhmässä.  Liikeideat esiteltiin tuomaristolle, joka pisteytti joukkueiden suoritukset.

Viime vuonna Taitajassa asiakaspalvelun ja myynnin Suomenmestaruuden voittanut kv-merkonomiopiskelija Juho Hoikkanen selvitti tiensä finaaliin myös tänä vuonna. Hoikkanen voitti Vaasassa käydyn semifinaalin ja jatkaa finaaliin Suomen kahdeksan muun parhaan opiskelijan kanssa.

Kv-merkonomiopiskelija Atte Pönkkä jatkaa finaaliin visuaalisen myyntityön semifinaaleista. Joensuussa järjestetyissä finaaleissa tehtävänä oli suunnitella esillepano Stadiumin tuotteilla. Pönkän tekemät ratkaisut vakuuttivat tuomarit, sillä hän sai kaikista kilpailijoista korkeimman pistemäärän ja eteni komeasti toukokuun loppukilpailuun.

Myös Tredussa opiskelevia lempääläläisiä on päässyt Taitaja2018-finaaliin: matkailua opiskeleva Angeliina Hämäläinen sekä koneenasennuksen ja kunnossapidon opiskelijat Joel Harjunniemi ja Antti Nyrhinen.

Taitaja on ammatillisen koulutuksen suurin vuosittainen tapahtuma. Tulevaisuuden huippuosaajat kilpailevat ammattitaidon Suomen mestaruuksista noin 45 eri ammattialalla yli neljänsadan kilpailijan voimin. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 14.–17. toukokuuta järjestettävään tapahtumaan odotetaan yli 50 000 kävijää.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.