Tähtitorni, lohikäärme ja huvitus moni muu

Fiuu vaan! Ellen Lehtilä lohikäärmeen kyydissä. Kuva: Katariina Rannaste

– Mennään tuonne, hihkaisee 10-vuotias Ellen Lehtilä kaverilleen Karoliina Kartulle ja tytöt lähtevät pinkomaan vilkkulenkkarit välkkyen kohti Tähtitorni-nimistä laitetta.

Tytöt olivat tiistaina ensimmäisten huvittelijoiden joukossa, kun uusi viihdekeskus, Zones by Särkänniemi, avasi Ideaparkissa ovensa.

Uudesta viihdekeskuksesta otettiin tässä vaiheessa käyttöön suunnilleen puolet, ja myöhemmin keväällä ovat avoinna kaikki alueet. Puisto on jaettu alueisiin, zoneihin, joista perheen pienimmille suunniteltu Kid Zone avautui tiistaina kokonaisuudessaan.

Kid Zone näyttää tutulta, eikä ihme, sillä pienten lasten puolella on hyödynnetty entisiä Funparkin laitteita.

– Yksi painava syy aiempien laitteiden käyttämiseen oli se, että ihmiset toivoivat niiden säilyvän. Kun tiedustelimme ihmisten toiveita uudelta huvipuistolta, moni pyysi säilyttämään tiettyjä, heidän suosikeikseen muodostuneita laitteita, puistonjohtaja Maria Eskelinen kertoo.

Tiistaina avautui myös koko perheen viihtymiseen tarkoitettu Family Fun Zone, joka laajenee vielä kevään aikana. Myös aikuisille tarkoitettu Chill Zone oli tiistaina tv:tä ja biljardipöytää lukuun ottamatta valmis. Chill-zonessa aikuiset pystyvät työskentelemään tai ottamaan rennosti sillä aikaa, kun isommat lapset ovat huvittelemassa.

Remonttia jatketaan huvinpuiston avaamisesta huolimatta vielä toisessa päädyssä. Eskelisen mukaan jo varhaisessa vaiheessa oli päätetty, että puisto avataan asteittain.

– Ideaparkinkin toive oli, että lapsille olisi jo nyt tarjolla elämyksiä. Puisto avautuu kokonaisuudessaan kesään mennessä.

Myöhemmin valmistuvaan päätyyn tulee uutuuksia, joissa halutaan Eskelisen mukaan panostaa aikuisiin ja teini-ikäisiin.

Puistoon valmistuu myös tiloja syntymäpäivien tai kokousten järjestämiseen.

Huvipuiston visuaaliseen ilmeeseen on haettu Maria Eskelisen mukaan metro-teemaa. Zones by Särkänniemi -aktiviteettipuiston ulkoasun taustalla on sama amerikkalainen suunnittelutoimisto, jonka kädenjälkeä on nähtävissä Särkänniemen Koiramäessä ja Angry Birds -puistossa.

Kiirettä piti. Puistonjohtaja Maria Eskelisellä oli monta asiaa hoidettavanaan tiistaina, kun Zones by Särkänniemi avasi ovensa. Kuva: Katariina Rannaste

Jäätelöbaarissa saa laatia oman annoksensa. Kuva: Katariina Rannaste

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.