Kisa eteni lentopallon ykkössarjan välieriin: ”Meidän palkkaviikonloppumme”

Kisa löi ykkössarjan puolivälierissä Karhulan Veikot yhteiserin 4–3 ja eteni seuraavalle pudotuspelikierrokselle. Kuvassa Kisan kolme voimahahmoa, passari Kasimir Luostarisen käsistä lähtee pateri Olli-Pekka Palomäelle, taitalla varmistaa libero Teemu Uusitalo. Kuva: Marko Panu

Lempäälän Kisa eteni lentopallon ykkössarjan puolivälieristä jatkoon lyömällä Karhulan Veikot yhteiserin 4 – 3. Vaikka eräsuhde oli tasainen, ei jatkoonmenijästä kovin kovaa otatusta tullut, sillä Kisa voitti lauantaina 3. maaliskuuta kotipelissään KaVen erin 3 – 0 ja vieraissa yksi erävoitto riitti jatkopaikan varmistamiseen. Hyvin latautunut lempääläisjoukkue jyräsi heti avauserän Karhulassa nimiinsä lukemin 25 – 21 ja näin tie välieriin oli selviö.

–Urheilussa on välillä niin sanottuja palkkapäiviä ja nyt oli meidän palkkapäivämme tai -viikonloppumme aika. Joukkue oli keskittynyt, mutta pelasi selvästi rennommin kuin vastustaja. Syttymistä on koko keskitalvi odoteltukin, nyt sitten liekki roihui, iloitsi kokenut valmentaja Tapani Nyström joukkueen paluubussissa Kotkasta kohti Pirkanmaata.

Yksi koko ottelusarjan h-hetkistä koettiin Lempäälän pelin avauserässä, kun Kisan selkeä johti suli erän lopussa. Kisa rallatteli 24 – 20-johtoon, mutta sitten iski muutamat nosto- ja lyöntivirheet ja KaVe nousi aina tilanteisiin 24 – 24 ja 25 – 25 saakka. Simo Puttosen iskulla Kisa sai eräpallon ja siitä seuraneesta jatkopallosta konkari Anssi Vesanen tinttasi torjunnan käsistä Kisalle erän ratkaiseen pisteen. Jos tämän setin KaVe olisi altavastaajan asemasta vienyt, olisi otteluparin juonenkulku voinut olla hyvinkin toisenmoinen.

Kun lievästä kipsihetkestä Kisa selvisi, oli kotipelin toinen ja kolmas erä selvää kotipoikien jyräämistä, jossa koko pelaava seitsikko, mutta eritoten passari Kasimir Luostarinen sekä yleispelaajat Eetu Rantanen ja Simo Puttonen olivat pääarkkitehteina.

Karhulassa Kisa hallitsi niin ikään tärkeää avauserää alusta loppuun ja etenkin keskitornit Olli-Pekka Palomäki ja Sten Kruuda olivat aivan liian jykeviä ohitettavia karhulalaislyöjille. Libero Teemu Uusitalo pelasi loistavan viikonvaihteen, vastaanottoprosentit liikkuivat nostoissa yli 60 luokassa, mikä lentopallossa on huipppulukema. Hakkurin tontin Hakkarissa hoiti Anssi Vesanen, mutta kun ”Kuljun jättiläinen” oli sunnuntaina VaLePan mukana liigassa, tuli apuihin hakkuriksi Iskusta 19-vuotias farmiapu Einari Koivisto, joka pamautti muun muassa Kisan jatkopaikan sinetöineen pisteenkin mahtavalla moukarilyönnillään.

Karhulassa Kisa peluutti pelin ratkeamisen jälkeen koko arsenaaliaan, tärkeää ykkössarjakokemusta saivat muun muassa toinen passari Juuso Paananen ja avaushetkensä tällä tasolla pelannut yleispelaaja Tomi Perkiö.

Seuraavaksi Kisa kohtaa sarjan ylivoimaisesti voittaneen Karelian Hurmoksen Joensuusta. Välieristä pääsee jatkoon kahdella voitolla, ottelut alkanevat Pohjois-Karjalassa sunnuntaina 11. maaliskuuta ja Lempäälässä otellaan lauantaina 17. maaliskuuta.

–Otteluparin selvä suosikki on Hurmos, mutta emme me lammaslaumana lähde ennakkosuosikkia haastamaan. Luulen, että nykyvireellä tulemme laittamaan Hurmoksen todella ahtaalle, lähetti Nyström terveiset Itä-Suomen suuntaan.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.