Ihania, rakkaita, sielunpuolikkaita

Lempäälän-Vesilahden Sanomat järjesti ystävänpäivän iloksi kuvakisan, johon sai lähettää kuvia kaikenkarvaisista kamuista, rakkaista rapsuteltavista. Kisaan tuli suuri määrä kuvia, joista välittyi ystävyyden hauskuus, herkkyys ja tärkeys.

Seuraavassa on esitelty Facebookissa eniten tykkäyksiä kerännyt voittaja sekä poimittu esittelyyn muutamia pörröisiä bestiksiä ja ylimpiä ystäviä.

 

Luca on kiltti, vaikka välillä vähän itsepäinen. Kuva: Minna Martinsen

Luca on iloinen veijari

Lempäälän-Vesilahden Sanomien kuvakisaäänestyksen voitti Luca, 2-vuotias yorkshirenterrieri, joka on emäntänsä Minna Martinsenin mukaan iloinen ja touhukas pakkaus.

– Välillä Luca on aika itsepäinen, mutta kuitenkin kiltti. Se tykkää olla sylissä rapsuteltavana ja nukkua mamman vieressä.

Pehmopalloa, rakkainta leluaan Luca tykkää kuljetella ja pitää yölläkin unikaverinaan. Elämänsä ankeuttajia, koiranilmoja, vesisadetta ja kurakeliä Luca inhoaa.

Valloittava Luca on, ja todistaahan menestys L-VS:n Paras ystävä -kuvakisassa sitä.

Martinsen arvelee ystäviensä osaltaan siivittäneen Lucan voittoon.

– Ystävät kävivät äänestämässä ja toki jotkut tuntemattomatkin. Kaikki näköjään ihastuivat Lucaan.

 

Lihapullat. Niitä Huppe rakastaa. Kuva: Anna Leikas

Huppe, hyväntuulinen koheltaja

– Huppe on luonteeltaan äärimmäisen avoin ja ystävällinen, kuvailee Hupen emäntä Anna Leikas.

7-vuotias dobermanni Huppe on Leikkaan mukaan tyypillinen rotunsa edustaja: iloinen ja leikkisä, aina valmiina lähtemään lenkille. Toisinaan jalat kulkevat kovempaa kuin ajatus eikä näin ollen pikkukolhuilta ole vältytty.

– Huppe rakastaa vapaana juoksemista sekä rapsutuksia, ja se on kova poika hymyilemään.

Huppe ei ota emäntänsä mukaan asioita kovin vakavasti. Paitsi ehkä lihapullat.

– Nuorena tuli treenattua tottelevaisuutta, jälkeä ja vetohommia. Lihapullan läsnäolon aistittuaan se oli kyllä valmis mihin vaan. Vieläkin yksin lihapullan mainitseminen saa koiran valpastumaan, Leikas kuvaa.

–Huppe onkin muuttanut vuosien saatossa useiden ihmisten käsityksiä dobermannista, jolla on rotuna vähän vääristynyt maine.

– Huppe on yksinkertaisesti maailman paras koira, mun uskollisin ystäväni, mun sielunpuolikas

 

Lemmy haluaa usein syliin. Kuva: Tiina Lilja

Lemmy on lauhkea

Lemmy syntyi samana päivänä, kun rocklegenda Ian ”Lemmy” Kilmister kuoli. Niinpä nimivalinta oli musiikkia rakastavassa isäntäperheessä helppoa. Muuta yhteyttä kaimoilla ei sitten olekaan. Tämä Lemmy ei ole hevimiehen kaltainen villi persoona.

– Lemmy haukkuu harvoin. Se on rauhallinen ja tottelevainen koira, Lemmyn emäntä Tiina Lilja kuvaa.

– Lemmy on ihmisrakas tyyppi. Se haluaa usein syliin ja nauttii läheisyydestä. Lemmy tulee toimeen myös toisten koirien kanssa.

Lilja ottaa ulkoilulenkeillä usein kuvia koirakaveristaan, ja Lemmy onkin tottunut poseeraaja.

– Mutta Lemmyllä on myös niitä päiviä, ettei kuvaaminen passaa lainkaan. Silloin Lemmy vain kääntää selkänsä minulle, Lilja naurahtaa.

Lemmy on 2-vuotias sekarotuinen koira, jolla on taipumusta paimentamiseen.

– Lemmyssä on laikaa, noutajaa, schäferiä ja collieta. Isänsä on puhdas collie, ja Lemmy onkin perinyt paljon hänen näköään, mutta muutoin molempien vanhempiensa parhaat puolet.

Ystävykset Tuutti ja Camilla Nyberg. Kuva: Johanna Nyberg

Tuutti osaa myös jekut

7-vuotiaan shetlanninponi Tuutin silmät tuikkivat vaalean harjan alla. Välillä kaveri saa kevyen pukkauksen kädelle.

Camilla Nyberg ja Tuutti ovat tunteneet toisensa noin vuoden verran. Tuutti on Nybergin vuokraponi, jota hän käy 1-4 kertaa viikossa tallilla hoitamassa.

– Ratsastan ja käyn Tuutin kanssa välillä maastossa sekä kilpailuissa. Tuutin kanssa on kiva mennä, hän ei vähästä hätkähdä. Tuutti ei pelkää traktoreita tai autoja, Nyberg kuvaa.

– Tuuttia on kaikin puolin ihana hoitaa.  Ei ole pelkoa näykkäyksistä.

Tuutti on Camilla Nybergin mukaan kiltti tapaus, vaikka veijarimainen puoli hänessä onkin.

– Tuutista löytyy shettiksen piirteitä. Eli tarhassa hän saattaa innostua juoksemaan ympäriinsä tai vetämään pukkirodeoita, Nyberg naurahtaa.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?