Uusi strategia puree

Lempäälän kunnan uudessa strategiassa luvataan tukemaan kuntalaisten osallisuutta yhteisten asioiden hoitoon. Yhtenä strategisena painopisteenä on yhdessä tekeminen: ”kunta on meidän ja me olemme kunta”. Tähän vedoten myös Innilän urheilumajan vuokraus on nostettu uudelleen pöydälle. Sen käyttö on paikallisille kyläläisille erityisen tärkeää.

Yhteisövaliokunnan tilaisuudessa aihe nousi vahvasti esiin, kiitos aktiivisten yhdistystoimijoiden. Aiemmin ongelmana on ollut se, että tilojen väärinkäyttö on haitannut päivähoidon ryhmien toimintaa. Uutena avauksena tuotiin esiin esimerkiksi eräänlainen ”talonmiesmalli”, jossa uudella tavalla yhdistyisi kunnan ja yhdistysten yhteistyö. Tämän avulla tilojen käytöstä löydettäisiin molempia osapuolia hyödyttävä ratkaisu.

Mahdollinen idean pilotointi on syytä aloittaa valmistelun jälkeen mahdollisimman nopeasti. Kunnan puolelta asiaan on suhtauduttu suopeasti, sillä me kaikki haluamme löytää yhteiset ratkaisut yhteisiin haasteisiin. Lisäksi on aiheellista, että tilojen käyttöön saadaan selvät yhteiset pelisäännöt ja tarvittaessa sanktiointi väärinkäytön kannalta. Kaiken kaikkiaan tärkeää on, että uuden kuntastrategian tavoitteita edistettäisiin näinkin konkreettisella tavalla. Me kannatamme lämpimästi asian edistämistä.

Totti Hämäläinen, yhteisövaliokunnan jäsen ja kunnanvaltuutettu (kok)

Kristian Lella, kunnanvaltuutettu (kok)

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.