Erityislasten liikuntamahdollisuuksista Lempäälässä

Lämpimät onnittelun Vuoden urheiluteko -palkinnosta ja menestyksestä Special olympics -kisoissa Elina Salmiselle ja muille lempääläisille vammaisluistelijoille!

Esimerkkinne kannustaa muitakin tukea ja apua tarvitsevia lapsia ja nuoria tavoittelemaan unelmiaan. Lempääläiset urheiluseurat ja Lempäälän kunta eivät vain anna tähän kovin paljoa mahdollisuuksia. Perheeseemme kuuluu 8-vuotias kehitysvammainen, iloinen ja reipas poika, jolle olemme turhaan yrittäneet etsiä sopivaa liikuntaryhmää Lempäälästä. Olemme osallistuneet ns. tavallisiin liikuntaryhmiin, mutta Tampereelta löytämämme erityislapsille suunnattu toiminta on mahdollistanut lapsen itsenäisemmän osallistumisen ja toisaalta mahdollisuuden olla tasavertainen osa ryhmää.

Kävin viime keväänä puhumassa kunnan järjestämässä seurafoorumissa erityislasten ohjatun liikuntaharrastuksen tärkeydestä. Tuolloin erityislapsille toimintaa järjestivät lempääläinen ampumaseura sekä yksi ratsastustalli. Puheiden tasolla kunta väläytteli esim. salivuorojen etuoikeutta erityislasten liikuntavuorolle tai muuta tukea toimintaan. Myös vammaisurheilujärjestö Vau tarjoutui tulemaan Lempäälään auttamaan seuroja toiminnan käynnistämisessä.

Kuitenkaan tänäkään syksynä en ole löytänyt yhtään erityislapsille suunnattua liikuntaryhmää sen paremmin kunnan, Pirkan opiston kuin lempääläisten urheiluseurojen valikoimasta. Toivottavasti olen lukenut huolimattomasti.

Toivon, että seurat tarttuisivat haasteeseen ja kunta lähtisi tukemaan tätä tärkeää ja erityisesti kuntalaisten tasa-arvoa edistävää asiaa.

 

Hanna Lehikoinen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.