Kisan lentismiehet antoivat suosikille varoituksen

Kisan Sten Kruuda ja Hurmoksen Ingars Ivanovs palkittiin joukkueittensa parhaina lentopallon ykkössarjan välieräottelussa, jonka Hurmos voitti niukasti erin 3-2. Ottelut jatkuvat lauantaina 16. maaliskuuta Hakkarissa. Kuva: Antti Raunio

Lentopallon ykkössarjan välieräparista Karelian Hurmos vastaan Lempäälän Kisa löytyy liki 99-prosenttinen suosikki ja se ei ole LeKi. Isolla, liki 200 000 euron budjetilla operoiva ja lentopallon liigaan tähyävä Hurmos koki kuitenkin lempääläishaastajan yllätysvalmiuden välierien avausosassa Joensuussa. Henkisesti vahva Kisa pisti kotijoukkueen ahdinkoon, mutta ihan loppuun saakka eivät lempääläispaukut riittäneet. Avausosa päättyi joensuulaisille lukemin 3–2 (25–14, 23–25, 25–27, 25–22, 15–6). Jatkoon eli ykkössarjan finaaleihin ja liigakarsintaan selviää kahdella voitolla, seuraava otatus käydään Hakkarissa lauantaina 16. maaliskuuta.

– Saimme järäytettyä Hurmosta, väliin olimme selvästi heidän ihonsa alla ja heidän pelinsä horjui useampaan kertaan. Meiltäkään ei mikään aivan nappipeli ei Joensuuhun osunut, joten kotipeliin lähdemme selkeästi voittamaan suosikkia, tiivisti Kisan valmentaja Tapani Nyström ajatuksensa pelin jälkeen.

Hurmoksella oli kolme kovaa ammattipelaajaa, joiden kovuus pelin ratkaisi: loistava latvialaislibero Ingars Ivanovs oli etenkin puolustuksissa todella huippuhyvä, hakkuri Ville Louhela kokosi 23 pistettä ja syötti ratkaisevan viidennen erän pitkän putken, millä peli lopullisesti ratkesi,  yleispelaaja Vammalasta ja Loimaalta liigasta tuttu Aivars Petrusevics oli myös tiukkojen hetkien kuningas.

– Meillä on pakassamme kääntämättömiä kortteja, lääkkeet mainitun trion kuriinsaattamiseksi ovat olemassa, Nyström vihjasi salaperäisesti.

Pitkä bussimatka kipsasi pelin alkua lempääläisittäin, mutta toisen ja kolmannen erän lopuissa lempääläiskantti oli rautainen. Etenkin keskipelaaminen, sekä hyökkäys että torjunta, ovat toimineen Kisalle kevätpuolella hyvin. Nytkin parhaan pelaajan palkinnon Joensuusta kaappasi aivan oikeutetusti Sten Kruuda, mutta myös toinen keskimies eli Olli-Pekka Palomäki on ollut mainio kevään tärkeissä kamppailuissa.

– Näytimme kaikille, että ei tämä sarja mikään läpihuutojuttu Hurmokselle oli, kuten kaikkialla on puhuttu. Saimme pelin edetessä parannettua peliämme muutamalla naksulla, tästä on hyvä hioa kuviot entistä parempaan kuntoon kotipeliä ajatellen, sanoi Kruuda.

Kisan ja Hurmoksen otteluparin voittaja etenee siis liigakarsintoihin, joihin pääsarjasta ovat päätyneet pirkanmaalaisseurat Akaa-Volley ja Rantaperkiön Isku. Molempien leirit pitävät kovasti peukkuja LeKin puolesta, monestakin eri syystä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?