K-market Vesilahti uudistuu

– Odotan vesilahtelaisten mielenkiinnon heräävän ja kasvavan kauppaa kohtaan, K-market Vesilahden kauppias Mika Stenius kertoo remonttiodotuksista.  Kuva: Lempäälän-Vesilahden Sanomat

K-market Vesilahti menee remonttiin, mutta kauppa on auki muutostöiden aikana. Uudistus on valmis 29. maaliskuuta.

Muutostyöt alkavat näkyä kaupassa maaliskuun toisella viikolla. Uudistuksia tehdään niin myymälässä kuin myymälän takaosassa.

– Ulkokuoren teippaukset, valomainokset ja aukiolokyltit uusitaan. Myös mainoskuutio talon katolla menee uusiksi, K-market Vesilahden kauppias Mika Stenius kertoo.

Kaupan eteen asennetaan liuska ja ulko-oveen tulee automatiikka avaamista helpottamaan.

Sisätiloja maalataan K-ryhmän väreillä niin, että seiniin tulee viininpunaisen, oranssin ja mustan sävyjä. Valaisimet ja somisteet vaihdetaan. Lämmitysjärjestelmä uusitaan.

– Myymälään tulevat uudet hedelmä- ja vihannes- sekä leipähyllyt. Joidenkin hyllyjen, kuten esimerkiksi liha- ja kalahyllyjen, paikkoja vaihdetaan. Maitohyllyt muuttuvat kaappimallisiksi ja takaa täytettäviksi, ja pakastealtaat vaihdetaan seinustalle asennettaviin pakastekaappeihin, Mika Stenius mainitsee muutamia muutostöitä.

– Lisäksi tuotevalikoimaa päivitetään. Huonommin kiertäviä tuotteita poistuu ja uutuuksia tulee tilalle. Otamme tuotetoiveita toki aina vastaan, hän kertoo ja lisää:

– Jos asiakas haluaa valikoimaamme jonkin uuden tuotteen, otamme toiveen kassalla ylös, ja käymme tulleita esityksiä kerran viikossa läpi.

 

Yksi suurimpia toiminnallisia uudistuksia on, että Matkahuolto saa remontissa lisää tilaa.

– Toimimme Postin ja Matkahuollon asiamiehinä. Remontin yhteydessä Matkahuollolle tehdään toimipiste kassan taakse. Se jouhevoittaa Matkahuollossa asiointia, kun jatkossa paketit voi punnita ja kirjata kassan läheisyydessä, eikä myyjän tarvitse juosta esimerkiksi noutamaan pakettia kaupan takaosasta, kuten aiemmin, Mika Stenius selvittää.

Aukioloajat tulevat remontin yhteydessä myös muuttumaan ja kesäaukioloajat otetaan käyttöön. Jatkossa kauppa on auki seuraavasti: Ma-pe klo 7-20, la klo 9-18 ja su klo 12-18. Kesä-, heinä- ja elokuun ajan kauppa palvelee ma-pe klo 7-21, la klo 9-21 ja su klo 12-18.

– Vuonna 2016 voimaan tullut kaupan aukioloja koskenut lakimuutos oli meille epäsuosiollinen, joten jouduimme niitä hieman supistamaan. Uudet aukioloajat on nyt pyritty saamaan mahdollisimman monia asiakkaita palveleviksi, mutta samalla myös kannattaviksi.

Remonttia on Mika Steniuksen mukaan kovasti odotettu. Liikkeeseen on tehty vuonna 2005 edellinen kunnon päivitys, joten remontti oli aikakin tehdä.

– Koska kauppa on auki remontin ajan, pyydämme anteeksi asiakkaille mahdollisesti koituvaa vaivaa, mutta muutostöitä tekevä remonttiryhmä on tehnyt näitä satoja, joten työt saadaan varmasti tehtyä joutuisasti.

 

Mika Stenius uskoo, että remontin myötä entiset ja uudet asiakkaat löytävät K-Market Vesilahteen.

– Toivon asiakkaiden näkevän, että kauppaan panostetaan ja että on asiakkaiden etu, että Kirkonkylällä on kaksi kauppaa. Tämä on taloudellinen satsaus sekä minulta että Keskolta.

– Meidän vahvuutemme on hyvä, ammattitaitoinen asiakaspalvelu. Olemme saaneet paljon myönteistä palautetta siitä, että vaihdamme asiakkaiden kanssa kuulumiset ja että meillä on rento meininki.

Torstaina 29. maaliskuuta on ilmeensä uusineen kaupan avajaiskahvitus. Lapsia ilahduttamaan saapuu kello 16.30 musiikkiteatteriduo Mimi ja Kuku.

– Viikonlopun ajan kaupalla on hyviä tarjouksia, Stenius vinkkaa.

 

 

Myös kaupan näkyvyyttä parannetaan

K-market Vesilahti näkyy muutostöiden jälkeen paremmin katukuvassa.

– Kunnan kanssa on sovittu, että kaupan ja Vesilahdentien välinen viheralue siistitään. Rautialantielle tulee myös kauppamme mainoskyltti, kauppias Mika Stenius kertoo.

Kauppa näkyy Steniuksen mukaan paremmin myös kotitalouksiin, sillä toukokuussa asiakkaille alkaa tulla suorapostituksella mainoksia loppuviikon tarjoustuotteista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?