Karelian Hurmos katkaisi Kisan lentismiesten lennon

Karelian Hurmos Joensuusta lähetti Kisan kesälomille lentopallossa, kun se haki täydestä Hakkarin hallista voiton lukemin 3– 0. Kuvassa Kisan kantava voima Sten Kruuda iskee pallon vastustajan kenttään Einari Koiviston seuratessa. Kuva: Antti Raunio

Lempäälän Kisan lentismiesten kausi mallia 2017 – 18 on ohi. Joensuulainen fuusioseura Karelian Hurmos oli pari piirua Kisaa parempi ja eteni ykkössarjan finaaleihin, kun se löi peräti 419-päisen yleisömeren silmien alla Kisan Hakkarissa erin 3 – 0 (25-23,25-21,26-24). Viikkoa aiemmin Joensuussa Hurmoksen voittolukemat olivat 3 – 2.

– Ei joukkueissa kovin isoa eroa lopulta ollut, kun kurkkaa numeroiden taakse. Ehkä Hurmoksen suuremmat harjoittelumäärät ja siitä tuleva rutiinitaso olivat sen himpun kovempia, mikä meitä erotti. Avauserä ja kolmas erä olivat meidän näpeissämme, pääsimme hyökkäämäänkin hyvistä paikoista erän lopussa, mutta ei saatu tarvittavia onnistumisia, pohti Kisan valmennusvastaava Tapani Nyström.

Kisa yritti jekuttaa vastustajaansa, kun hakkurin tontille istutettiin Iskun farmiapu Einari Koivisto ja Anssi Vesanen aloitti sentterinä. Temppu ei tuottanut kuitenkaan suunniteltua tulosta, joka johtui etenkin alkupelin ajan hapuilleesta vastaanottopelistä. Sten Kruuda palkittiin Kisan parhaanaja Simo Puttonen oli toinen onnistuja, varsinkin vastaanottopuolella.

Kisan sijoitus ykkössarjassa oli neljäs, jokaisella neljällä ykkössarjakaudellaan joukkue on edennyt pudotuspeleihin, huippunaan kevään 2016 finaalipaikka ja liigakarsinnat.

– Tämän vuoden sarja oli kovatasoinen. Muutamilla edellisillä kausilla olisi finaalipaikkaan varmasti riittänyt meidän nyt esittämämme peli, mutta Hurmos ja toinen finaaleihin edennyt seura Maaningan Mahti ovat kivikovia joukkueita. Myös Kuortaneen nuorisomaajoukkue on täynnä lupaavia pelaajia ja he treenavat ammattimaisesti, joten nelossija oli Kisalle aivan oikeaan osunut sijoitus, Nyströn arvioi.

Kisan tulevaisuuskin näyttää varsin mukavalta. Menneellä kaudella tuli uusia nuoria pelaajia vastuurooleihin, vetreä konkarikaarti oli toki edelleen isossa vastuussa pelaamisen sujuvuudesta. Yhteispeli liigaseura Iskuun sujui molempia osapuolia hyödyttävästi, kuten myös farmiyhteispeli Pälkäneen Luja-Lukon suuntaan, jossa pelasi koko kauden kisalaisista 19-vuotias  Tomi Perkiö sekä muutama muukin LeKi-peluri kävi hakemassa tuntumaa kakkossarjasta.

– Yhteistyötä on järkevää tehdä laajasti, mitään kuplaa ei kannata ympärilleen rakentaa. Pelaajien kehittäminenhän urheilussa on tärkeintä, menestys seuralle seuraa sitä, kun pelaaja edistyyy. Tulevaisuuden merkit ovat minun nähdäkseni varsin hyvät, Nyström ymppää.

Pelaajatilanteet Kisan osalta ovat täysin auki, se tiedetään, että muutama kokeneen kaartin pelimies jäänee sivuun. Kisan serurajohto tiedottaa, että kaikkien nykyisten pelaajien kanssa käydään neuvonpito jatkosta, nykyrungon toivotaan pysyvän mahdollismman hyvin koossa.

Taloudellisesti lentiskausi sujui edellissesonkien mukaisesti eli noin 25 – 30 000 euron välissä liikkuva budjetti piti hyvin ja kauden euromääräinen lopputulema näyttää pientä plussaa. Yleisömäärissä Kisa eteni edelliskaudesta noin 20:lla, kun keskimäärin väkeä lentistä Hakkarin viihtyisässä katsomossa seurasi 204 henkeä.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.