Mestis-kausi tuotti tyydyttävän tuloksen, vaikka KeuPaHT Kisan jatkosta tiputtikin

Sähikäinen nimeltään Niko Lahtinen tuotti Lempäälän Kisan suurimmat isonhetket, kun hän iski maratonottelun voittomaalia Kisalle KeuPaHT:ta vastaan. Keuruu kuitenkin eteni ansaitusti jatkoon otteluvoitoin 4–1. Kuva: Elina Kuivalainen

Mestiksen runkosarjan ykkönen, Keuruun HT, oli Lempäälän Kisalle liian kova kivi kangettavaksi menestyspolulta syrjään. Kisa laittoi kaikkensa likoon ja voitti perjantaina 15. maaliskuuta pelatun maratonotteun maalein 2–1, mutta päivää myöhemmin Keski-Suomessa koitti Kisalle kesäloma, kun KeuPaHT voitti viidennen pelin lukemin 4–0. Näin puolivälieräsarja päättyi voittolukemin 4–1 keuruulaisten eduksi.

– Urheilullisesti tyydyttävä suoritus, kyllä KeuPa oli meitä parempi porukka. Se ilahduttaa, että koko lailla kaikki mitä oli laitettavissa likoon myös laitettiin. Tehokkuudessa ja erikoistilannepelaamisessa jäimme selvästi keuruulaisten taakse, arvioi toista peräkkäistä kauttaan Kisaa valmentanut Miikka Kuusela.

Niko Lahtisen punnertama jatkoaikamaali toisen jatkoerän loppupuolella miltei sadan peliminuutin puurtamisen jälkeen oli play off-kierroksen kisalaishelmihetki. Uuvuttava koitos tuntui seuraavana päivänä selkeästi molempien kintereissä, mutta maagiset ottelut pudotuspeleissä torjunut Christian Heljanko piti kauden päätöspelisskin Kisaa pystyssä, kun KeuPaHT peliä selvästi hallitsi.

Kaiken kaikkiaan kausi oli Kisalle urheilullisesti suht’ onnistunut.

– Pelaajaralli oli paljon rauhallisempaa, vaikka totta kai täällä farmijioukkueessa aina loiskuaa, kun liigajoukkueissa tuulee esimerkiksi loukkaantumisten suhteen. Syyspuoli ja vuodenvaihteen tienootkin olivat meiltä hyvää pelaamista, sitten tuli musta hetki, jolloin kymmeen peliin hävisimme yhdeksän kertaa.

– Kauden tavoite oli selvitä pudotuspeleihin, se täyttyi. Play off-ottelut eivät kuitenkaan ole Kisan Mestis-historiassa ihan jokakeväistä herkkua, analysoi Kuusela.

Pelaajistoltaan Kiksa oli sekoitus kokeneita jyriä ja nuoria nousevia tähtiä. Väliin kombinaatio tuntui jopa loistavalta, mutta tiukoilla hetkillä aivan absoluuttista pellillistä johtohahmoa ei löytynyt. Antti Kangasniemi oli pisteiden valossa ykkönen, hänellekin iski vaikea jakso helmikuulla. Tommi Välimaa teki roolinsa alivoimapelaajana ja taistelijana nurkumatta ja hyvin. Kapteeni Sami Laakso oli kaukalossa aina taistelija isolla kirjaimella, mutta toistuvat kolhut söivät pelimiehen esityksiä. Nuorista Jere-Matias Alanen oli kauden tasaisin yhdessä Otto Mäkisen kanssa, molemmat summasivat myös kelpo tehot yli 30 pisteellään. Tuleva huippupakki Toni Utunen sai ”patriklainemaisen” tulikasteensa miesten kiekkomaailmaan Lempäälässä. Maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen oli niin ikään opinsaunassa Kisassa, lupauksen torjuntaotteet olivat tasaisia, jos toki matkaa esimerkiksi Liigan vastuutorjujaksi vielä on paljon. Inan kokmeneempi Christian Heljanko sen sijaan osoitti olevansa jo nyt aivan kansallisen kärkitason molari.

Kisan taustalla on koko Mestis-historian ajan väijynyt talouspeikko, joka on näyttänyt hampaitaan välillä pahemmalla irvistyksellä, välillä lievemmällä.

– Karu faktahan on, että niukoilla resursseilla operoimme. Taloustilanne on nätisti sanottuna haastava, vanhat velkarästit edelleen rasittavat talouttamme. Varsin paljon taustaporukalla on niin sanottuja tulipalon sammutushommia, joukkueenjohtaja Jukka Laakso myöntää.

– Myyntipuolelle olemme saaneet vahvistusta ja ensi kautta jo myymme yhteistyökumppaneille, joten uskon Mestis-jääkiekon jatkuvan Lempäälässä. Mestis-lisenssiä pitää hakea jo maaliskuun loppuun mennessä, joten ratkaisut jatkosta tulevat nopealla aikataululla eteen, jatkaa Laakso.

Kisan valmennustrio Miikka Kuusela, Juha Selin ja Harri Kohvakka tuskin jatkaa ainakaan kokonaan tässä koostumuksessa.

– Nyt on takki tyhjä, joten mietteet tulevasta ovat aika lailla auki. Jatkamiseni Kisan valmentajana on ison kysymysmerkin alla, tuumaa Kuusela.

– Miikalle on sopimustarjous jätetty, kuulostelemme hänen ratkaisunsa, mihin hän päätyy, vahvistaa Laakso.

Pelaajapuolella ei ensi kaudelle jatkuvia sopimuksia ole.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.