Hattukauppais Helander 100 vuotta

Yrittäjä, kauppias Helvi Helander täytti sata vuotta 21. maaliskuuta. Helander piti hattukauppaa Lempäälässä vuosina 1954–70.

Hän oli modisti ja valmisti hattuja tilauksesta ja myi tekemiään valmiita hattuja myymälästään. Hän oli leski ja elätti hattukaupalla itsensä ja lapsensa sekä koulutti kolme alaikäistä lastaan, joista vanhin oli silloin 11-vuotias.

Hänen viimeisin liikkeensä Lempäälässä sijaitsi keskellä kylää Viitasen Kukkakaupan yläkerrassa.

 

Helvin sisar oli myös modisti ja hänellä oli hattukauppa Orivedellä. Sisar pyysi Helvi Helanderia Orivedelle, jossa he yhdessä pitäisivät liikettä ja saisivat sen vielä myytyäkin myöhemmin uudelle yrittäjälle.

Sisar oli viisi vuotta Helviä vanhempi ja on kuollut jo vuosia sitten, mutta Helvi on yhä hyvässä kunnossa ja pää on terävä kuin partaveitsi.

Hän täyttää innokkaasti ristisanoja ja on saanut ystäviäänkin innostumaan niistä. Helvi Helander on vielä viime jouluksi askarrellut seurakunnan myyjäisiin enkeleitä ja toiminut Lähimmäisen kamarissa vuosia. Hän leipoi pikkuleipiä vielä nyt tuleviin juhliinsa.

Ei voi muuta kuin ihailla ja onnitella.

 

Pirkko Fors

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.