Lempäälän Eläkkeensaajille bocciakultaa

Lempäälän Eläkkeensaajien voitokkaassa joukkueesa pelasivatLasse Mäkinen (vas.) Tuija Sinisalo ja Jorma Naroma. Kuva: Teemu Mäkinen

Lempäälän Eläkkeensaajat ry:n boccian ykkösjoukkue on voittanut kultaa Eläkkeensaajien Keskusliitto ry:n järjestämässä joukkuemestaruuskisassa. Joukkueessa pelasivat Tuija Sinisalo, Jorma Naroma ja Lasse Mäkinen. Lempäälän ES:n kakkosjoukkue oli yhdestoista. Joukkueessa pelasivat Teemu Mäkinen, Simo Koivunen ja Erkki Lindstedt.

EKL:n Boccian Mestaruussarjassa on 25 joukkuetta ja siihen voivat osallistua kaikki Suomen Eläkkeensaajayhdistykset edellisen vuoden sijoituksen perusteella. Muut joukkueet voivat osallistua Suomi-sarjaan, josta viisi parasta joukkuetta nousee Mestaruussarjaan, josta viisi huonointa putoaa vuorostaan Suomi-sarjaan.

Boccia on siitä hyvä urheilumuoto, että siinä ei tarvita fyysistä voimaa. Lempäälän Eläkkeensaajien joukkueesta sekä Tuija Sinisalo että Jorma Naroma sairastavat MS-tautia, mutta vain Sinisalo käyttää pyörätuolia. Myös Teemu Mäkinen on joutunut pyörätuoliin jo nuorena. Bocciaa hän on harrastanut vuodesta 1990 ja menestynyt hyvin niin Eläkkeensaajien kuin invalidien kilpailuissa. Hänellä on Suomen invalidien kisoista 30 palkintosijaa ja Pohjoismaiden kisoista viisi henkilökohtaista PM-kultaa, kuusi PM-joukkuekultaa   sekä kaksi PM-joukkuehopeaa.

Bocciaa pelataan monipuolisesti niin sisä- kuin ulkokentillä joko kolmen hengen joukkueissa, pareittain tai henkilökohtaisena ottelun. Sisäkentillä pelataan pehmeämmillä palloilla kuin kesäisin ulkokentillä. Kun Bocciassa ei tarvita voimaa ja sitä voidaan pelata vaikka istualtaan, se on hyvä urheilumuoto eläkeikäisillekin. Pelaamisen lisäksi harjoituksissa haastellaan samalla kuulumiset, kannustetaan kaikkia pelaajia ja jokaista hyvää heittoa kehutaan.

Lempäälän Eläkkeensaajat ry:n pelaajat harjoittelevat pari kertaa viikossa, maanantaisin Moision Liikuntahallissa, keskiviikkoisin Työväentalolla. Kesällä pelataan Ruskea-ahteen kentällä. Boccian vetäjinä toimivat Sirpa ja Vilho Isoniemi.

 

Teksti: Terttu Virtanen

Kuva: Teemu Mäkinen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.