Kolmas yläkoulu pääosin puurakenteisena?

Lempäälän vanha ja käytöstä poistettu lukio on tarkoitus purkaa ja rakentaa tilalle uusi 3–4-kerroksinen, pääosin puurakenteinen koulurakennus kunnan kolmanneksi yläkouluksi. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän kunnanvaltuusto päättää keskiviikkona 28. maaliskuuta, rakennetaanko kunnan kolmas yläkoulu entisen lukion tontille puurakennuksena.

Lempäälän kunnanhallitus esittää valtuustolle, että purettavan kanavan koulun paikalle toteutettavassa uudisrakennushankkeessa varaudutaan 14,6 miljoonan euron kustannuksiin. Summa sisältää kalustukset ja noin 800 neliön kokoisen liikuntasalin. Kustannuksiin varautuminen 14,6 miljoonalla mahdollistaa kiinteistön rakentamisen pääosin puurakentamisena. Sekä liikuntahalliin että puurakentamiseen on tarkoitus hakea valtionavustusta.

Kunnanhallitus esittää, että alkuperäisestä tavoitteesta poiketen koulun yhteyteen ei rakenneta erillisiä nuorisotiloja.

Kerrosalaa kouluun  on tulossa noin 4 500 kerrosneliömetriä ja bruttoalaa noin 7 000 neliötä. Rakennus toteutetaan 3–4-kerroksisena. Jännevälit ovat pitkiä, ja askeläänieristyksen vaatimukset haastavia toteuttaa puurakenteilla. Selvitysten mukaan puurunkovaihtoehto on noin 12,8 prosenttia kalliimpi toteuttaa kuin tavanomaisempi betonirunkovaihtoehto

Uuden yläkoulun oppilasmäärä olisi 440 ja henkilökuntaa noin 60.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.