Maakala-Sulkolan mutkat ja mahdollisuudet

Juha Kuisma ja kumppanit iskivät juuri oikeaan asiaan (L-VS 21.3.) tehdessään aloitteen Innilän ja Maakalan alueen kehittämisestä. Olemme asuneet tyytyväisinä Lempäälän viheriäillä maisemilla vasta nelisen vuotta ja ihmetelleet melkein päivittäin Maakalan alueen risukkoja ja rannan ränsistyvää tuhlausta. Laituri nuokkuu yksinään ja pukukoppi sammaloituu.

Alue on kuulemma aikaisemmin ollut Sulkolan alueen uimarantana. Tämän päivän rakennusbuumit oikein huutavat alueen virkistyskäyttöä. Lämpimät kiitokset aloitteen tekijöille.  Rahasta tuskin on kysymys, ja onhan alueella asuva asukasmäärä humahtaen kasvamassa eli veronmaksajia riittää myös tulevaisuudessa.

Sulkolan mutkaiset reitit ovat sitten taas pelottavaa todellisuutta. Asuntomme viereen nousee kahdentoista (12) kerroksen asuintalo, ja toinen pienempi rakennus myöhemmin. Varsinkin junaradan alitus on varsinainen tukos. Autot ovat nykyään valtavia ja kävelytie mitätön, noin metrin levyinen kalteva polku, jossa lastenvaunujen käyttö on akrobatiaa. Maakalan uusasutus tuottaa jatkuvasti koulu-ikäisiä, joten metrin kulkuväylä on helisemässä.

Muutama päivätyö nykyisillä tiekoneilla saisi jo ihmeitä aikaan kävelytien ehostamiseksi. Tottakai kolmas junaraide muuttaa tilanteen, mutta milloin?

Asmo Kallio, kanavan tältä puolelta

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.