LeKi-naiset ottivat taas viestivoiton

Voittajien on helppo hymyillä tv-haastattelussakin. Vasemmalta Aino-Kaisa Saarinen, Sanni Alatalo ja Leena Nurmi viestin jälkeen. Kuva: Jussi Nurmi

LeKin viestikolmikko Leena NurmiSanni AlataloAino-Kaisa Saarinen hiihtivät voittoon Suomen cupin kilpailussa lauantaina 24.3. Rukalla. Sunnuntain 20 kilometrillä Saarinen oli neljäs.

3×5 kilometrin viesti hiihdettiin perinteisellä, sunnuntain henkilökohtainen kisa vapaalla.

Kenttäkuulutuksessa ja televisiolähetyksessä Lempäälän Kisa nimettiin yhdeksi voittajaehdokkaaksi. Nurmi aloittajana totteli ja hiihti osuuden ykköseksi. Alatalo joutui taipumaan Krista Pärmäkoskelle ja kahdelle muulle maajoukkuehiihtäjälle. Hiihti kuitenkin osuuden neljänneksi nopeimman ajan ja läpsäisi Saarisen ankkurimatkalle neljäntenä.

Viestin ratkaisu tapahtui 300 metriä ennen maalia: osuuden nopein Saarinen pudotti peesistään Vuokatin Eveliina Piipon ja varmisteli tekonsa jatkamalla rynnistystä oikeaoppisesti heti nousun jälkeisellä tasaisella.

Kilpailutohinassa Aino-Kaisalle sattui erikoinen ja hauska kuvio: hän luuli maalissa  heiluttelevanssa pronssisijalle. Oli jostain syystä kuvitellut, että kaksi ensimmäistä joukkuetta olivat livahtaneet näkymättömiin ennen kuin hän pääsi starttaamaan.

LeKi:n naiset nousivat Suomen cupin viestien pistetaulukossa viidenneksi. Sarja päättyy 6.–8.4. Taivalkosken SM -hiihtoihin, joiden viesti on samalla cup-sarjaa. Siellä on tavoitteena mestaruus ja nousu cup-pisteissä. LeKi:n naiset ovat hyvissä asemissa myös henkilökohtaisissa pisteissä. Eeri syistä he eivät ole osallistuneet kaikkiin osakilpailuihin.

20 kilometri kilpailun voitti Krista Pärmäkoski, sitten Kerttu Niskanen ja Anne Kyllönen. Neljänneksi sijoittunut Saarinen jäi voitosta 13,5 sekuntia ja 6 sekuntia pronssista. Tv- kommentaattorin ja entisen huippuhiihtäjän Kalle Lassilan sanomana Rukalla nähtiin harvinaisen kovat cup-kilpailut sekä naisten että miesten matkoilla. Kova maasto ja ainakin sunnuntaina nihkeä pakkaskeli lisäsivät vaativuutta.

Sanni Alatalo oli 20 kilometrillä nousujohteisen hiihdon tuloksena 18. ja Eeva Nurmi 46. Leena Nurmi keskeytti säästäen paukkuja pääsiäishiihtoihin Ylläksellä.

Lekiläisiä miehiä ei osallistunut Rukan cup -karkeloihin, mutta Taivalkosken SM -hiihdoissa on myös viestijoukkue.

 

Teksti: Antero Korhonen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.