Kuljun koululle tuli mukava munapotti

Voittoisien videoiden tekijät Niia Niemelä, Liisa Kaihua ja Miika Niemelä. Kuva: Katariina Rannaste

– Tämähän on kuin jouluaattona, parahtaa Kuljun koulun 4.-luokkalainen Eemil Lahti, kun pulpetille lasketaan Kinder-muna toisensa perään.

Ei tullut viime perjantaina Kuljun koululle kuitenkaan joulua vaan mukava munapotti.

Kuljun koulun kolme oppilasta, 4.-luokkalaiset Niia Niemelä ja Liisa Kaihua sekä 6.-luokkalainen Miika Niemelä, osallistuivat tekemillään videoilla Lempäälän-Vesilahden Sanomien Kinder-munakilpailuun, jossa tehtävänä oli kuvata päivän paras hetki. Lähetettyjen videoiden joukosta toimitus valitsi voittajat, ja videoillaan kolmikko voitti koululuokilleen reilut 300 suklaamunaa.

Yhteensä 1 000 Kinder-munan luovutus oli viime perjantaina, ja yllätys pysyi muutamia uteliaita silmäpareja lukuun ottamatta luokkakavereilta hyvin salassa. Luokissa oli ilmassa ensin hämmennystä, mutta viimeistään siinä vaiheessa, kun suklaamunia ryhdyttiin latomaan pulpeteille, oli äänenvoimakkuus ilon mukaista. Suklaaherkut otettiin vastaan mielihyvällä.

Niia, Liisa ja Miika saivat muita enemmän munia palkkioksi, sillä olihan videoiden tekemisen eteen nähty vaivaa. Esimerkiksi Miikan video oli kuvattu Rukan-matkalla ja siinä oli käytetty pysäytettyä ja liikkuvaa kuvaa, tekstiä ja hymiöitä. Luokkakaverien osaa ei voi sanoa huonoksi; kukin lapsi sai noin 10 Kinderiä.  Reilusti jopa rinnakkaisluokkalaiset ja opettajat saivat suunsa makeiksi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.