A-junnujen lento jatkui Mestis-finaaliin saakka

LeKin valmentaja Nils Hagman on saanut suojattinsa huimaan lentoon keväällä. Kuva: Antti Raunio

Lempäälään on keväthankien loisteessa iskenyt jääkiekkohuuma, jonka on sytyttänyt Lempäälän Kisan A-nuorten joukkue. Nils Hagmanin ja Hannu Hukin koutsaama joukkue raivasi pienten vaikeuksien kautta tiensä Mestis-finaaliin Kiekko-Vantaata vastaan, kun se löi otteluvoitoin 2 – 1 uusimaalaisen KJT:n. Ottelut päättyivät Kisa ensiksi mainiten tuloksiin 4 – 3 JA, 0 – 5 ja 4 – 0. Kahta Lempäälän ottelua oli seuraamassa huimat noin 300 silmäparia.

– Nyt on mielessä vain yksi tavoite: mestaruus. KJT-sarja oli meidän hanskassamme, mutta vieraspelissä ei oltu valmiita iskemään vastustaja kanveesiin. Onneksi kotiottelut hoidettiin tyylillä, tuumi päävalmentaja Nils Hagman.

Avausuottelu oli numerollisesti tasainen, mutta peliä vei LeKi suvereenilla tavalla. Esimerkiksi avauspelin avauserässä torjunnat olivat tylyt: KJT 24 kappaletta, LeKi ja Eetu Haavisto kolme kappaletta. Omilla virheillä Kisa piti kuitenkin vastustajan pelissä mukana, kunnes Mestiksestäkin tuttu Erik Ahopelto niittasi jatkoajalla voitto-osuman Alex Hukin tarjoilusta.

Ahopelto, Huki ja Miika Rissanen olivat poissa sekä Järvenpään että ratkaisevan Lempäälän kamppailun, kun he olivat Mestis-joukkueen päätösreissulla Berliinissä.

– Toki ykköstrion poissaolo näkyi, mutta meillä on iso ja laadukas rosteri. Ratkasevassa pelissä Hakkarissa vyöryimme kaikille neljällä ketjulla vastustajan yli, Hagman kiitti suojattejaan.

Ratkaisupelissä oli monta sankaria: maalissa Teemu Paavola piti nollat, joukkueen kippari Valtteri Virtanen iski ratkaisevan 3 – 0-osuman ja sinnikäs Juuso Papinsaari teki ääritärkeän avausmaalin.

Kisan Juuso Papinsaari antoi tunteen näkyä tuulettaessaan 1-0 osumaa ratkaisevassa välierässä. Kuva: Antti Raunio

Finaalivastustaja Kiekko-Vantaa raivasi runkosarjan voittajan Jokipojat tieltään, Kisa oli runkosarjan kakkonen. Runkosarjassa LeKi vei keskinäisistä peleistä voitot 3–2, runkosarja päättyi juurikin 3–1 kotivoittoon vantaalaisista. Koko kauden finaalikaksikko on tahkonut tasaisesti: kolme viidestä on päättynyt yhden maalin erolla, ja maalieron LeKi voitti 14–13.

– A-nuorten jääkiekko on yleisöystävällistä peliä, tilanteita tulee paljon, eikä peli ole ylitaktista kyttäämistä. Uskon, että Hakkarissa paikalla ollut väki on tähän mennessä tykännyt näkemästään. Ja finaaleissa LeKi laittaa kaiken likoon, toivottavasti saamme taas halliin väkeä ja möykkää, lataa Nils Hagman hiiliä tulevaan finaalipesään.

LeKi-maalivahti Teemu Paavola pelasi nollapelin kovassa paikassa, ja siivitti ryhmänsä finaaleihin. Kuva: Antti Raunio

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.