Toivojen säbä-kausi päättyi voitokkaissa merkeissä

Kuva: LeTon fb-sivut

Seitsemän viimeisintä peliä ilman tappiota klaarannut Lempäälän Toivojen salibandyjoukkue päättyi kolmossijalle nelosdivisioonassa. LeTo-pelaaja Leevi Salonen kurottaa kohti palloa.

Lempäälän Toivojen nelosdivarissa pelaava salibandyn edustusjoukkue lopetti sarjakautensa uljaasti. Joukkue klaarasi seitsemän viimeisintä sarjaotteluaan tappiottomasti, saldoon sisältyi kuusi voittoa ja yksi tasapeli. Sarjataulukossa sijoitukseksi muokkaantui kolmossija, mikä tarkoittaa sitä, että sarjataso Toivoilla on ensi sesongillakin nelosdivari.

– Mitään yksittäistä syytä kevätpuolen hyviin tuloksiin en osaa nostaa, ehkä saimme pelata paineitta ja peli-ilon kautta syntyi hyviä tuloksia, aprikoi pelaajavalmentaja Joni Pussinen.

Ikaalisissa kauden päättäneessä turnauksessa sarjakakkonen Showtime kellistyi lukemin 8–4 ja kotijoukkue IkU 3–1. Voittojen arvoa nostaa, että Ikaalisssa oli matkassa vain kahdeksan LeTo-pelaajaa.

– Treenaamisessa ei mitään muutosta aikaan saatu, kerta viikkoon harjoittelimme. Osa pelureista käy muillakin vuoroilla höntsäämässä, mutta tokihan treenimäärämme ovat tosi pienet, sen takia myös nykyinen sarjatasomme on meille varsin sopiva, Pussinen tuumi.

LeTon varsin tasaisessa joukkueessa ehkäpä kolme pelaajaa nousee hitusen massasta esiin: monitoimiurheilija Sasu Hovi, joukkueen kapteeni Jussi Kolehmainen ja Mr-LeTo Jussi-Pekka Okero.

– Hovilla on yrittäjänä miljoona rautaa tulessa ja hän on aina sitoutuneesti paikalla, Kolehmainen on joukkueen esimerkillinen johtaja ja Okero paikallaollessaan on huippupelimies neloseen, kiitteli Pussinen kokenutta ja joukkuetta kantanutta trioa.

Pussisen oma rupeama valmennusvastaavana päättyi tähän sesonkiin, pelaaminen ja valmentaminen on haastava yhdistelmä.

– En oikein nimittäisi omaa rooliani valmentajaksi. Enemmänkin tällaisessa toiminnassa valmentaja on yleismies, joka yrittää saada joukot peleihin, miettii ketjukoostumuksia ja huolehtii että homma toimii. Nyt joku muu saa ottaa tämän homman harteilleen, Joni Pussinen testamenttaa.

LeTon toiminta ilman muuta jatkuu ja uusi valmennusduokin on jo nimetty. Valmennusvastuun ottaa harteilleen LeTossa vuosia pelannut ja muitakin lajeja harrastanut Antti Vettenranta , jonka avuksi tulee joukkueen kapteeni Jussi Kolehmainen. Sekä Vettenranta että Kolehmainen jatkavat myös pelaajina. Uusiakin pelaajanimiä on uinut LeTo-katiskaan, joten edustussalibandyn tulevaisuus Lempäälässä näyttää hyvältä.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.