Jyry päätti massiivisen sarjakautensa helpottunein miettein

Jyryn nuorehko joukkue kehittyi läpi koko kauden. Makein voitto oli vierasvoitto sarjakärki TuTosta, Hakkarissa turkulaiset olivat puolestaan parempia. Kuva: Antti Raunio

Miesten lentopallon kakkossarja oli tällä kaudella todellinen maratonsarja käsittäen huimat 26 ottelua. Lempäälän Jyry kahlasi sarjn läpi esittäen tasaisia ja osaavia otteita, loppusijoitukseksi tuli lopulta viides sija. Nousukarsintoihin pääsi vain kaksi parasta, eroa Jyryllä kakkossijaan tuli lopulta yli kymmenen pistettä.

– Maku kaudesta suussa on hyvä, vaikka kieltämättä sesonki oli raskas. Paljon pelejä ja aika pitkiä matkoja vierasotteluihin. Koen, että oma pelimme kehittyi, vaikka keväällä osui tosi paljon loukkaantumisia ja sairauksia kohdallemme, veti sesonkia yhteen valmennusvastuun alkukaudesta harteilleen ottanut kokenut Kari Nieminen.

Jyryn tavoite oli kunnianhimoinen eli kiilata kahden kärkeen. Pelillinen ero parhaisiin joukkueisiin ei lopulta ollut iso.

– Huolimatta kevätpuolen kokoonpano-ongelmistamme, pystyimme haastamaan parhaita porukoita hyvin. Esimerkiksi viimeinen peli Helsingissä Erää vastaan oli oikein kelpo peliä, vaikka erin 2 – 3 sen hävisimmekin, Nieminen jatkoi.

Ykkössarjan karsintoihin etenivät TuTo ja Loimaan Jankko. Jyryn edelle kiilasivat lisäksi Erä ja Lapin Narvi-Pallo. Paikallisista joukkueista niin Pälkäneen, Aitolahden kakkosjoukkue ja Häijää jäivät selvästi Jyryn taakse sarjataulukossa.

Jyryn kokeneempaa kaartia oleva Tapio Hieta (10) oli joukkueensa ykköstykkejä läpi koko kauden. Kuva: Antti Raunio

Pelaajistoltaan Jyry oli varsin tasainen, mutta nuori Tommi Nieminen otti ehkäpä suurimmat pelilliset kehitysharpat. Myös passarikaksikko Jonne Haavisto – Verneri Halttula osoitti potentiaaliaan. Keskitorjuja Tapio Hieta oli ykkösarjakokemuksensa turvin kauden tasaisin ja oli joukkueen henkinen selkäranka.

– Kausi on juuri loppunut, joten mitään suuria pelaajauutisia ei ole. Sellainen tunne on, että mitään isoa joukkopakoa tai lopettamissumaa ei ole. Nuorille kavereille toki opinnot ja työt määräävät reunaehtoja pelaamiselle. Uusia pelaajia otetaan vastaan, mutta kalastelemaan emme rupea, tiiviistää Nieminen Jyryn pelaajapolitiikan ääriviivat.

Nieminen itse on jatkamassa valmentajana, aisaparinsa Kimmo Katajamäki siirtyy piirun enemmän taustahommiin, kun joukkueen manageri Markku Uusitalo on ilmoittanut vetäytyvänsä pois.

– Itsekin olen vuorotöissä, joten apuvoimia valmennuspuolelle ja muutenkin taustakööriin toki tarvitsemme, Nieminen totesi.

Yksi tulevan kevään keskustelun aihe on, syntyykö ykkössarjajoukkue Kisan ja kakkossarjajoukkue Jyryn välille tiiviimpää yhteistyötä. Ilmassa ovat olleet farmisopimuksen solmiminen ja treenausyhteistyön tiivistäminen.

Omat kasvatit, passari Jonne Haavisto ja keskipelaaja Ossi Katajamäki (16) saivat paljon vastuuta. Tapio Hieta (10) seuraa pateria. Kuva: Antti Raunio

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.