Kunnanvaltuusto päätti 14,6 miljoonalla eurolla käynnistää hankkeen kolmannen yläkoulun rakentamisesta

Lempäälään tulee uusi puukoulu

Lempäälän kolmas yläkoulu rakennetaan  käytöstä poistetun lukion tilalle. Poliisi on saanut luvan käyttää rakennusta harjoituksiinsa.  Kuva: Erkki Koivisto

Kunnanvaltuusto päätti kokouksessaan 28. maaliskuuta käynnistää kunnan uuden yläkouluhankkeen. Uusi yläkoulu on tarkoitus rakentaa nykyiselle Kanavan koulun tontille purettavan entisen lukiorakennuksen paikalle.

Kunnan kolmas yläkoulu toteutetaan puurakennuksena, sillä Lempäälä varautuu hankkeessa 14,6 miljoonan euron kustannuksiin, mikä mahdollistaa koulun rakentamisen pääosin puusta. Kustannuksiin sisältyvät mm. kalusteet ja iso liikuntahalli.

Tarve uudelle yläkoululle havaittiin palveluverkkoselvityksen myötä. Uusia koulupaikkoja tarvitaan noin 200 yläkoululaiselle vuonna 2019. Uuteen kouluun on suunniteltu tulevan jatkossa oppilaita Kelhon, Mattilan, Lastusten, Lempoisten, Säijän, Nurmen ja Kuokkalan kouluista.

 

Suunnittelun lähtökohtana ovat monikäyttöiset tilat, joita voidaan koulun toimintojen lisäksi tarjota eri-ikäisten kuntalaisten sekä yhdistysten käyttöön. Kouluun on tarkoitus saada tilat 440 oppilaalle ja 60 henkilökunnan jäsenelle.

– Terveellisen rakentamisen näkökulmasta olemme lähteneet suunnittelemaan puurakenteista uudisrakennusta. Uudessa kuntastrategiassamme linjataan, että julkiset rakennuksemme olisivat esteettömiä ja sisäilmaltaan terveitä sekä monipuolisessa käytössä. Näihin tavoitteisiin pyrimme uuden yläkoulun kohdalla, totesi sivistyslautakunnan puheenjohtaja Pauliina Österberg (kesk).

 

Sekä liikuntahalliin että puurakentamiseen on tarkoitus hakea valtionavustusta. Kerrosalaa kouluun  on tulossa noin 4 500 kerrosneliömetriä ja bruttoalaa noin 7 000 neliötä. Rakennus toteutetaan 3–4-kerroksisena.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.