Arvokisakonkari Teemu Roiniselle kelpo EM-suoritus

Komeaan 12. sijaan päätyi Lempäälän Kisan kokenut arvokisaurheilija Teemu Roininen tämän vuoden painonnoston EM-kisojen raskaimmassa sarjassa. Työntömuodossa 201 kilon suorituksella hän oli yhdeksäs ja tempauksessa sijalla 13, kun hän onnistuneesti vipusi 152 kiloa painavan tangon suorille käsille. Vuotta aiemmin Roininen oli Kroatian EM-nostoissa yhteistuloksissa sijalla 20.

Urheilija oli semityytyväinen tekemiseensä, jos toki silmissä siintelivät kovemmatkin suoritukset.

– SM-kilpailuiden ja EM-leirin perusteella odotin parempaa. Näköjään päivän kunto oli tuollainen, kivahan se oli yli 200 kiloa työntää arvokisoissa, tuumaili Roininen.

Tempausmuodon 152 kiloa oli aloituspaino, joka nousi helponlaisesti ylös. Oma SM-kisoissa syntynyt ennätys 156 kiloa sen sijaan ei onnistuneesti noussut.

– Tempaus ei painanut, mutta nostot eivät olleet ihan kohdallaan. Treeneissä on kulkenut paremmin. Työntö sen sijaan tuntui raskaalta, joten ihan hyvä, kun sain rutistettua yli 200 kilon tuloksen.

Raskasta sarjaa dominoi  olympiavoittaja, maailmanmestari, ME-mies Georgian Lasha Talakhadze, joka oli lähellä onnistua tempauksen ME-painossa 221. Talakhadzen yhteistulos oli massiivinen 457 kiloa (210+247).

Pienen jossittelun Teemu Roininen Romanian Bukarestissa pidettyjen kisojen jälkeen suostui tekemään.

– Ehkä hiukan aiemmin olisi treeniä tarvinnut keventää, nyt hermosto oli hiukan vielä tukossa tehoharjoittelusta.

Bukarestin EM-mittelöt olivat Suomen pauinonnostolle mainiot, sillä kaksi naisnostajaa eli Anni Vuohijoki ja Meri Ilmarinen palauttivat useamman vuoden tauon jälkeen lajin takaisin arvokisojen mitalitaulukkoon.

 

Teemu Roinisen kehitys painonnostossa on ollut selkeää, kun hän petrasi vuodessa kahdeksan sijaa EM-kisojen tuloslistalla. Arkistokuva MM-kisoista Anaheimista. Kuva: Teemu Roinisen fb-sivut

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.