Roosaa ja pinkkiä värihoitoa vanhalla asemalla

Höyhensaarella.

Kevättalven loskanharmauden keskellä on Lempäälässä huhtikuun ajan keidas, jossa saa värihoitoa ja silmäniloa luonnon pikku yksityiskohdista.

Vanhalla asemalla on lempääläläisen harrastajavalokuvaaja Raisa Katajamäen, 46, Kesän henkäys -taidevalokuvanäyttely kesäisistä aiheista ja tunnelmista.

Canvas-tauluina on ripustettu 28 asetelmallista työtä valokuvasuurennoksina. Lopputulos on harmoninen.

– Pieni on kaunista ja värillä on  todellakin väriä, sanoo töistään Katajamäki, joka tehokkailla makro-objektiiveillaan on mennyt niin lähelle kuvauskohdettaan, että lopputuloksena nähtävistä tunnelmapaloista voisi melkein puhua makrokosmoksesta.

Huomenta nuppu.

Katajamäen kohde on useimmiten aivan kuvan keskiössä. Kuvissa ei paljoa tapahdu. Katajamäen linssin fokuksessa ovat kukkaset ja muut luonnonkasvit yksityiskohtineen, höyhenet ja vesipisarat. Lähelle menemällä rikkaruohokin puhkeaa kukkaan ja kaikki näyttää kauniilta.

– Luonto on hyvä runsaudensarvi makrokuvaukseen. Pihapiiristä löytyy helposti kuvausmateriaalia, sanoo Katajamäki, joka on huomannut, että kuvaustilanteessa silmä ei aina näe sitä, mitä kamera on vanginnut.

Kuvien efektit ja taustojen usein pinkit ja roosat, joskus syvänsiniset, värisävyt ovat syntyneet itse kuvaustilanteessa ja kuvakulman valinnalla, eivät tietokeen kuvankäsittelyohjelmilla.

Yksinäisellä polulla.

 

Kuvissa on tarkoituksella hieman utuinen, sadunomainen tunnelma. Kuvauskohteesta voi olla terävänä vain pieni osa. Taidokkaassa Höyhensaarella-työssä (50X70) on kuvattu toista senttiä leveä höyhen. Vain sen etuosa on terävä. Canvas-taulun edessä on alkuperäinen kuvauskohde nähtävänä lasikannen alla. Valokuvasuurennoksessa höyhen on lähemmäs puolimetrinen. Kannattaa vertailla.

Paljon informaatiota valokuvien yhteyteen ripustetut kyltit lyhyine nimineen kuten Kevät keikuttaa tai Ruusujen yö,  eivät anna eikä esille asetetuista töistä ole luetteloa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.