Julietta Jantolan piirroshevosten koti on virtuaalitalli Tuuvelassa

Hevoset ovat vahvasti läsnä Julietta Jantolan elämässä. Kuva: Katariina Rannaste

Nuorella piirtäjällä on tarkkasilmäisiä seuraajia, jotka havaitsevat kynänvaihdotkin. Juliettan virtuaalitalli on esillä  viikonloppuna Tampereella järjestettävillä Hevoset-messuilla.

Liioittelematta voi sanoa, että hevoset täyttävät vesilahtelaisen Julietta Jantolan elämän.

– Harrastan hevosia lajin koko kirjolla, 16-vuotias Jantola nauraa.

Narvan Latomaassa asuvalla Jantolan perheellä on ollut hevosia pitkään. Julietta on ratsastanut jo kymmenisen vuotta, tehnyt nuorempana itse keppihevosia ja piirtänyt hevosaiheisia kuvia. Nykyään Juliettalla on virtuaalitalli, jonka vaiheita seuraa Instagramissa lähes 2 000 ihmistä. Tallilla on oma blogikin.

– Virtuaalitallista on tullut iso osa elämääni ja se vie paljon aikaa, hän kuvaa.

Jantolalta on juuri ilmestynyt myös oma kirja; omakustanne tuli painosta tänään perjantaina. Meriluolan aarre kertoo Juliettan luomasta Tuuvelan virtuaalitallista, joka sijaitsee kuvitteellisessa Jouhijärven kunnassa, Lempäälän ja Vesilahden lähellä.

– Kirja kertoo tallin omistajasta, 26-vuotiaasta Dropista, jolle sattuu ja tapahtuu, vaikka hän itse haluaisi elää tavallista arkea. Tarina alkaa tallin arjen kuvauksella ja siitä, kuinka Dropi ja hänen ystävänsä päättävät lähteä retkelle. Tuolla retkellä he löytävät aarteen ja ryhtyvät selvittämään sen taustaa poliisin kanssa. Se on nuorten seikkailukirja, Julietta kuvaa tuoretta teostaan.

– Tästä on tarkoitus tulla kirjasarja. Seuraavan kirjoittaminen on jo aloitettu, hän toteaa.

Julietta on virtuaalitalleineen esillä viikonloppuna Tampereella järjestettävillä Hevoset-messuilla. Julietta on yksi messujen kymmenestä Tähtiblogistista. Messuilla hän myös julkistaa esikoiskirjansa.

– Hain messuille Tähtiblogistiksi, koska haluan nostaa virtuaalitalleja esiin. Ne ovat jääneet mielestäni vähemmälle huomiolle, vaikka ovat iso osa hevosharrastuskulttuuria. Olen messuilla esillä viestiä viemässä.

 

Virtuaalitalli Tuuvela sai alkunsa vuonna 2011 Julietta Jantolan ja muutaman hänen ystävänsä välisestä viestiketjusta. Muutamaa vuotta myöhemmin Julietta alkoi julkaista virtuaalitalliin liittyviä kuvia Instagramissa ja viime vuonna kirjoittaa blogia.

– Se on mielikuvitukseen ja roolipelaamiseen pohjautuvaa tarinointia, Julietta kuvaa.

Jokaisella hevosella on tietysti nimi, ikä ja sukupuoli, mutta myös oma luonnehdintansa luonteesta. Piirroksissa varsat kasvavat samassa tahdissa kuin oikeassa elämässä.

– Aloin pyörittää virtuaalitallia alun perin piirtämisen takia. Se on aikaa itselleni. Piirrän yhä päivittäin joko tietokoneella tai paperille. Piirrosjälkeni on mielestäni kehittynyt.

– Oma piirrosjälkeni on sarjakuvamainen, mutta samalla haluan pitää sen realistisena. Virtuaalitallipiireissä on yksisarvisia ja hevoset saattavat lentää, mutta itse haluan piirrosteni pohjautuvan oikeaan maailmaan. Tyyliäni on sanottu tunnistettavaksi ja seuraajat huomaavat kyllä, jos vaikka vaihdan kynää.

 

Julietta opiskelee tällä hetkellä Ypäjän Hevosopistossa ja Forssan lyseon lukiossa suorittaen kaksoistutkintoa.

– Aloitin viime syksynä hevoshoitajaopinnot Ypäjällä ja samalla suoritan lukio-opintoja. Olen vuorotellen hevosten ja oppikirjojen parissa. Tuli sitten valittua vähän kivikkoisempi tie, Julietta nauraa.

Hevoset ovat siis vahvasti läsnä Juliettan elämässä. Oma hevonen, 12-vuotias amerikanravuri Tuksu, hänellä on ollut kuusi vuotta.

– Minulle on tapahtunut hevosten kanssa vaikka mitä. Siskoni shetlanninponin potku osui viime talvena minua silmäkulmaan, minkä jälkeen siskoni ehdotti, että josko vaihtaisimme eläimet hamstereihin. Mutta minun täytyy aina nousta takaisin ylös satulaan.

 

Instagramissa Tuuvelan virtuaalitallia voi seurata osoitteessa @vrt_tuuvela

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.