Kirsti Kurosen Pönttö-teokselle kunniamaininta: ”Lukuelämys”

Lempääläläinen kirjailija Kirsti Kuronen on saanut kunniamaininnan Punni-kirjallisuuspalkinnon jaon yhteydessä. Lastenkirjainstituutin Punni-kirjallisuuspalkinto myönnetään tunnustuksena rohkeille lasten- ja nuortenkirjallisuuden tekijöille, ja Kurosen teos Pönttö (Karisto 2017) nostettiin kunniasijalle.

Kirsti Kurosen kirjassa vasta täysi-ikäiseksi tullut Luna pohtii, minne jatkaa ylioppilaskirjoitusten jälkeen, mikä omassa elämässä on tärkeää ja keihin voi luottaa.

Palkintoraati piti Kurosen säeromaanin muotoa kotimaisessa nuortenkirjallisuudessa uutena ja kiinnostavana.

– Maailmalla suosittu laji on meillä vielä harvinainen ja tuntematon. Se tarjoaa monia mahdollisuuksia houkutella nuoria kirjallisuuden parin. Kertova, helposti lähestyttävä kerronta tarjoaa lukuelämyksen. Tarinaan haluaa tarttua uudelleen eikä se tyhjene yhdellä lukukerralla. Kirja on kaunis, koskettava ja samaistuttava, raati perustelee.

– Säeromaanin muoto ei ole itsetarkoitus, vaan se on kertojansa näköinen ja palvelee päähenkilönsä tarinaa. Lunasta on kerrottava juuri näin.

Punni-kirjallisuuspalkinto myönnettiin tänä vuonna Riina Katajavuorelle ja Salla Savolaiselle teoksesta Mennään jo naapuriin (Tammi 2017).

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.