Lempäälän eskareiden kielikylpy valtasi PiiPoon

Englanti, ruotsi ja saksa ovat esikoululaisille jo tuttuja juttuja

Ideaparkin PiiPoossa oli 5.–6. huhtikuuta vilinää, kun Lempäälän esikoululaiset kokoontuivat kielikylpyyn. Tapahtuma järjestettiin Lempäälän ja koko Pirkanmaan kieli- ja kulttuurikasvatushankkeen, Kikatuksen, tiimoilta. Opetushallituksen hankkeelle myöntämä hankeraha on Lempäälässä suunnattu pääasiassa esiopetukseen ja eskarilaiset ovat vuoden mittaan päässeet tutustumaan omien opettajiensa ja kunnan kieltenopettajien johdolla englannin, saksan ja ruotsin saloihin.

Pohjola-Nordenin järjestämässä pajassa koristeltiin komeaa juhannussalkoa. Kuva: Katariina Onnela

PiiPoossa järjestetyissä pajoissa tutustuminen kolmeen kieleen jatkui. Kikatus-tuutori Saara Mäkelä kertoo, että toiminnallisten pajojen pitäjiksi pyydettiin tällä kertaa ulkopuolisia tahoja. Ruotsin pajasta vastasi Pohjola-Norden ja englanninkielen pajasta Spoken Word Theatre Company. Saksan kielipajassa eskarit tapasivat monikielisen kanan ja Jelina Järvisen klovnina.

Eskarit viettivät jokaisessa pajassa puoli tuntia kerrallaan. Ruotsin kielipajassa tehtävänä oli askarrella juhannussalkoon seppele tai kukkanauha. Lopuksi salon ympärillä tanssittiin piirissä laulaen tuttua Pienet sammakot -laulua ruotsiksi.

Englanniksi opeteltiin muun muassa kehon osia laulun avulla ja tervehtimään. Erityistä huomiota kiinnitettiin siihen, että tervehtiessä katsotaan silmiin. Jelina-klovnin kanssa taas tanssittiin saksalaisten lastenlaulujen tahtiin.

Kikatus-tuutorit Saara Mäkelä ja Marketta Karttunen ovat tyytyväisiä Kikatus-hankkeen saamaan vastaanottoon. Palautekyselyyn vastanneet ovat antaneet hankkeesta hyvää palautetta ja esimerkiksi Kikatus-tunneilla kuultuja lauluja on lauleltu myös kotona. Tuutorit ovat toiveikkaita, että hankkeelle myönnetään lisärahoitus ja sitä voidaan jatkaa hieman eri muodossa myös ensi lukukaudella. Hankerahoituksen kohtalo selviää huhtikuun aikana.

Englannin, ruotsin ja saksan saloihin tutustuttiin leikkien. Kuva: Katariina Onnela

 

 

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>