Tampereen torvet -kevätsoitto käyrätorvin ja uruin Lempäälän kirkossa

Jaakko Välimäki (vas.), Timo Ruskeepää, Pauliina Koskela, Jouni Suuronen

Lempäälän Pyhän Birgitan kirkossa kuullaan sunnuntai-iultana 15. huhtikuuta Tampereen torvien keväistä soittoa käyrätorvin ja uruin.

Tampereen Torvet on Pirkanmaalla vaikuttavien käyrätorvensoiton ammattilaisten ja ammattiopiskelijoiden löyhä yhteenliittymä. Sen ytimen muodostaa Tampere Filharmonian kuusihenkinen käyrätorviryhmä nykyisine ja entisine soittajineen.

Lempäälän Pyhän Birgitan kirkossa esiintyy kokoonpano, jossa soittavat Tampere Filharmoniasta Pauliina Koskela, Timo Ruskeepää ja Jouni Suuronen. Neljäntenä mukana on nykyisin Suomen Kansallisoopperan orkesterissa vaikuttava Jaakko Välimäki, joka opettaa Valkeakosken musiikkiopistossa nuoria torvensoittajia. Urkuja soittaa Lempäälän seurakunnan kanttori Pietari Korhonen.

Keväisessä konsertissa kuullaan teoksia mm. Ruskeepäältä, Castelnuovo-Tedescolta, Holmstömiltä sekä Sibeliukselta – mm. osia Carita Holmströmin Messu-teoksesta Dona nobis pacem käyrätorvelle ja uruille sekä Jean Sibeliuksen Valse Triste. Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelmamaksu menee Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.