Yrittäjänä työttömän aktiivimallia hoitamaan

Ihmisen joutuessa syystä tai toisesta työttömäksi niin eikö olisi viisasta ilmoittautua arvonlisäverovelvolliseksi, jolloin saisi oman Y-tunnuksen ja voisi palkan lisäksi periä toiminnastaan arvonlisäveron? Samalla joutuisi kyllä ennakkoverovelvolliseksi. Alkajalla se on pieni ja perustuu vuosiansioon.

Yrittäjänä voi ottaa vastaan mitä tahansa työtä aivan lyhyitäkin pätkiä tai valmistaa tuotteita myytäväksi, konsultoida ja muuta, mihin taidot riittävät. Työhön tarvittavat välineet saa vähentää tuloista sekä matkakulut todellisten kulujen mukaan.

Tarvikehankinnan alv:n saa  vähentää saadusta alv:stä, mikäli muistaa laskuttaa toiminnastaan palkan lisäksi alv:n. Työnantaja välttyy sosiaalimaksuilta ja ennakonpidätyksiltä, mistä johtuen tilapäisapua tarjotaan helpommin. Koko työttömyysaika etsitään tietysti oman ammattialan työtä.

Olen eläkeläisenä jo toistakymmentä vuotta harjoittanut tällaista alv:n alaista toimintaa eikä verottajan kanssa ole ollut erimielisyyttä. Eiköhän työvoimatoimistokin rehellisen yrityksen hyväksy. Toivon että työvoimatoimisto yhdessä kelan kanssa laatisi ohjeistuksen työttömien auttamiseksi

 

Antti Salo, eläkeläinen, Lempäälä

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.