Koiranen Oltermanniksi

Antti Koiranen. Kuva: Riitta Korhonen

Lempääläläinen kansanmusiikin tutkija, Antti Koiranen on nimitetty elinikäiseksi ja tällä hetkellä ainoaksi Oltermanniksi Hämeeseen. Nimitys tapahtui Parkanossa sunnuntaina 8. huhtikuuta.

Lempäälässä Koiranen tunnetaan varsinkin pelimannina, mutta hän on myös Suomen ja jopa koko Pohjolan kansanmusiikkiharrastuksen johtohahmoja. Tutkija, säveltäjä, muusikko Antti Koiranen on toiminut Suomen Kansanmusiikkiliiton puheenjohtajana. Hän soittaa edelleen viulua kansanmusiikkiyhtye Koiranen Kollektionissa.

Suomen Kansanmusiikkiliiton oltermannin arvo voidaan myöntää yhdelle kansanmusiikin taitajalle, perinteen siirtäjälle ja säilyttäjälle maakunnassaan. Erityissoitinjäsenjärjestöt voivat nimetä oman oltermanninsa. Arvo on elinikäinen.

Oltermannin arvon myöntää Suomen Kansanmusiikkiliiton hallitus.

 

Hämeen aiemmat  Oltermannit

Yrjö Raja, Virrat, nimetty 2001, kuollut 2017

Voitto K. Mäkelä, nimetty 1996, kuollut

Huugo Värälä, nimetty 1981, kuollut 1995

Fredrik Koivikko, Vilppula, nimetty 1972, kuollut 1974.

Yksi kommentti

  1. ritvanurminen

    Hienoa, Antti. Onneksiolkoon! On ollut ilo ja kunnia tuntea Antti jo kouluajoista lähtien, ja eipä ole aikaa kuin muutama viikko, kun terkkarin porstuassa tehtiin levykauppaa 🙂 Nurmismikko

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?