Vedenkorkeus voi yöaikana alentua Ahtialanjärvellä ja nousta Kirkkojärvellä

Kanavan kunnostustyöt näkyvät vedenkorkeuksissa

Lempäälän kanavan betonitukimuurien kunnostus jatkuu. Liikennevirasto on viime vuodesta lähtien kunnostanut kanavan betonitukimuureja ja työ jatkuu tämän vuoden osalta maanantaista 23. huhtikuuta alkaen. Kunnostustöitä tehdään arviolta heinäkuun alkuun asti.

Koska kunnostuksessa käytetään sukeltajia ja lauttoja, ei kunnostustyön aikana voida päiväsaikaan käyttää kanavaa Vanajaveden säännöstelyjuoksutuksiin, Pirkanmaan ELY-keskus tiedottaa.

Kanava on kunnostustöiden aikana normaalissa vesiliikennekäytössä.

– Kunnostus vaikuttaa juoksutussuunnitteluun etenkin toukokuun ajan. Kun vettä voidaan juoksuttaa vain yöaikaan, juoksutusmäärät ovat silloin suuria. Tämä näkyy kanavan yläpuolisen Ahtialanjärven vedenkorkeuden alentumisena yöaikana ja alapuolisen Kirkkojärven vedenkorkeuden nousuna. Suurempaa vaikutusta ei yöaikaisella juoksutuksella ole, toteaa Pirkanmaan ELY-keskuksen johtava vesitalousasiantuntija Diar Isid.

Kesäkuussa yöaikaiset kanavajuoksutukset ovat selvästi pienempiä ja vaikutukset lähialueeseen jäävät päivätasolla lähes huomaamattomiksi.

– Vanajaveden säännöstelyssä joudutaan säännöstelyn lupaehtojen puitteissa tasapainottelemaan tulvien ehkäisyn, virkistyskäytön, vesiliikenteen, vesiluonnon ja lintujen pesinnän välillä, kertoo ELY-keskuksen vesitalousasiantuntija Harri Mäkelä.

Kanavan kunnostuksesta vastaa Liikennevirasto ja Vanajaveden säännöstelystä Pirkanmaan ELY-keskus.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.