Leeville kultaa, Klaaralle hopeaa

Kuvat: Veli-Matti Ranta
Klaara Leponiemi oli raa’alla puolimaratonin matkalla maan toiseksi kestävin nainen ja nappasi SM-hopeaa.

Leevi Keronen tuuletti SM-kultaa 19-vuotisten 10 kilometrillä Vierumäen maantiejuoksun SM-mittelöissä.

 

Yleisurheilun ulkoratojen SM-kausi alkoi lempääläisittäin hulppeasti, kun Lempäälän Kisa-Yleisurheilun kaksi nuorta juoksijaa nappasi maantiejuoksun mestaruuskisoissa Vierumäellä mitalit kotiinviemisikseen. Leevi Keronen juoksi 19-vuotisten sarjassa kultaa loistavalla ajalla 32.20. Leevi on sarjaansa niin sanotusti alaikäinen, hän on vasta 17-vuotias, viime vuoden aikaankin (33.59) tuli yli puolentoistaminuutin parannus.

–Kononaisuuten hyvä juoksu, alku etenkin tuntui helpolta. Matkan edetessä alkoivat hapot jyllätä, koitin roikkua Hautalan Wilhon mukana. Lopussa sitten sain nykäistyä hänestä hiukan eroon, kertasi monitoimiurheilija Leevi Keronen SM-kympin etenemistä. Kerosella suunnistus kulkee melkein rinta rinnan kesätävyysjuoksun kassa.

–Nyt ollaan valmentajani Rannan Veli-Matin ohjeilla tehty treeniä juoksun ehdoilla, mutta suunnistus kulkee edelleen tiiviisti mukana, jatkoi Leevi.

Myös Klaara Leponiemi on monitoiminen nuori urheilija, sillä juoksun lisäksi hiihtoladuilla Akaan Viialassa asuva Leponiemi on luunluja tekijä. Naisten sarjassa kisattava matka oli puolimaraton eli 21,1 kilometriä. Klaara hävisi voittaja Suvi Miettiselle minuutin ajallaan 1.19,56. Hopeasijasta oli kova kisa takavuosien maileritähden Karin Storbackan kanssa, mutta kestävämpi Klaara jätti Karinia nelisentoista sekuntia. Valkeakosken Hakan kokenut Mira Tuominen oli kisan viides.

Ensimmäinen ehjä puolimaraton, ensimmäinen aikuisten SM-mitalini ja tavoitevauhtikin toteutui, iloitsi Klaara omalla fb-sivullaan.

Seuraava juoksujen otatus on maastojuoksun SM-kisat, jonne LeKi-YU:lta lähtee mainitun kaksikon lisäksi menestystä tavoittelemaan ainakin Venla Ranta, Aleksi Kivelä ja ja Santtu Heikkinen.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.