Onko Loiske kolmosdivarin yllättäjä?

Kuva: Janne Peltonen
Ulkokauden korkkaus kotiareenalla maistui Loiskeen pelaajien suussa mainiolta. Väkimäärä harjoituksissa lisääntyvät, kun ulkokentät aukeavat. Kovin pitkää valmistautumiskautta ei Loiske saa, sillä kolmosdivari alkaa jo perjantaina 20. huhtikuuta Sääksjärvellä.

Vaikka lumisesta talvesta ja sen sporttiriemuista on vasta jotenkuten toinnuttu, alkavat tekonurmikentät jo näyttää vihreyttään lumen alta. Jalkapallosarjat ylhäältä alaspäin alkavat pikku hiljaa pyöriä, mukana menossa Lempäälän ykkössakkina on edelleen Sääksjärven Loiskeen edustusmiehistö, joka jatkaa pelaamistaan Tampereen piirin kolmosdivisioonassa.

Loiskeen pelaajalistalta löytyy muhkeasti kolmisenkymmentä nimeä, joukkueen valmennuksesta vastaa tuttu mies Jani Kangasmaa apunaan Reijo Laaksonen sekä taustoilla hääräävät Janne Peltonen, Jarkko Altonen ja Jukka Karhunen.

Kolmosdivari on lyhyiden pelireissujen sarja, jossa on yksitoista joukkuetta rajoittuen etelässä Janakkalan Palloon, lounaassa Forssan Jalkapalloklubiin ja Tampereelta löytyy peräti viisi porukkaa. Sarjan suosikeiksi voi nimetä kaksi ryhmää: Nokian Palloseuran ja Ilves-Kissat Tampereelta. Sarjan jokeriksi povaillaan nuorekasta Ilveksen kakkosjoukkeutta, mutta myös Loiskeen saumat menestyä ovat hyvät. Kolmosdivarin voittaja nousee pykälän ylemmäs, putoajien määrä ratkeaa jälleen perinteisesti, kuinka monta alueen joukkuetta kentes putoaa kakkosdivarista, mutta todennnäkäisesti alemmas tippuu kaksi sakkia yhdestätoista.

– Sanotaan niin, että jos olemme lokakuussa sarjan lopussa noin neljännen sijan tietämillä, on tulos erinomainen. Tästä alemmat sijoitukset sitten tietysti arvosanaa heikentävät, mutta vielä kahdeksas sijakin on riittävä, sillä se takaa minimin eli sarjapaikan säilymisen, pyörittelee päävalmentaja Jani Kangasmaa tavoiteasettelua.

Jalkapallossa erittäin iso kuilu on kakkos- ja kolmosdivisioonien välillä. Kakkosessa toiminta on sekä urheilullisesti että taloudellisesti vaativaa sekä liki ympärivuotista.

– Nykyresursseilla ei noususta voi puhua, tällä hetkellä Loiskeelle kolmosdivisioona on sopiva taso.

Loiskeen ongelma on ollut varsin vähäinen harjoittelu. Joukkue on hakenut lajitreeniä Nokian pallohallista sekä pelannut muutamia treenipelejä.

– Toisaalta suht’ vähäinen treenien määrä on tehnyt meille kovan pelaamisen nälän, jonka avulla voimme alkukaudesta yllättää monta vastustajaa, aprikoi Kangasmaa.

Loiskeen pelaajisto on varsin samalle rungolle koostuva kuin viime kaudellakin. Muutama pelaaja on poissa pahojen loukkaantumisten takia, kuten esimerkiksi viime syksyn maalitykki Matias Keskitalo. Uusia pelureita on puolenkymmentä, osa on siirtynyt kilpailevista kolmosdivarisakeista, osan on Loiskeeseen tuonut Tampereen seudulle vetänyt opiskelu tai työ. Pääsarjatason futsal-pelaajista ainakin Akseli Tiensuu on lähes alusta lukien innolla mukana, kokeneemman kaartin Tomi Lahtinen ja Juho Mäkiniemi saattavat liittyä oranssipaitojen vahvuuteen myöhemmin keväällä.

– Kun ulkotreenikausi on Sääksjärvelläkin alkanut, on porukan määrä treeneissä huimasti lisääntynyt. Ja treenien kautta kulkee tie meidän pelaavaan kokoonpanoomme, automaatiopelipaikkoja ei kenellekään ole, alleviivaa Kangasmaa.

Loiske avaa sarjan kotiottelulla Valkeakosken Koskenpoikia vastaan perjantaina 20. huhtikuuta.

– Koskenpojat on nousijajoukkue, joka varmaankin havittelee Sääksiltä pisteitä, muttei tule niitä saamaan. Meidän pelikirja on, että pidämme ja hallitsemme palloa, emmekä lähde juoksukisoihin vastustajien kanssa. Uskon, että se tuottaa tulevalla kaudella hyviä tukoksia, lupaa Jani Kangasmaa.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.