Lapin mies Tomi Mantovaara kuritti sarja-avauksessa Valkeakosken Koskenpoikia

Kuva: Janne Peltonen
Loiskeen voittoisa joukkue perinteisessä potretissa ennen sarja-avausta. Loiske löylytti Valkeakosken Koskenpoikia peräti lukemin 5–0.

 

Jalkapallon kolmosdivari alkoi lempääläisittäin upealla tavalla, kun Sääksjärven Loiske iski posket innosta hehkuen vieraansa Valkeakosken Koskenpoikien kimppuun ja löylytti lopulta sarjatulokasta numeroin 5–0. Löylymestarina hääri tuore tuttavuus oranssipaidoissa, Lapin Kolarista etelän suuntaan tullut Tomi Mantovaara, joka teki nälkäisen peliesityksen sinetiksi kolme osumaa.

– Tomi tuli Tampereen seudulle töiden perässä ja on heti osoittanut olevansa pelimies, hän on sopeutunut sakkiimme loistavasti. Tomi on jalalla nopea ja hyvä laukoja, hienoa että hän sai näin loistavan startin, hehkutti Loiske-piiska Jani Kangasmaa tulokasta.

Loiskeen peliesitys oli kokonaisuudessaan mainio. Vaikka treenikertoja ulkona montakaan ollut ennen sarja-avausta, pysyi pallo hyvin tekonurmen pinnassa ja hyökkäyksiä levitettiin oikea-oppisesti laitojen kautta. Loiskeen viidestä maalista neljä tulikin aivan vastustajan maalin läheltä. Mantovaaran lisäksi verkkoa pöllyttivät keskikentän taitoniekka Janne Lahdenpohja ja väkivahva kärjen rynnijä Iiro Riponiemi.

– Pelaamiseen on oltava tyytyväinen. Vastustajallakin omat momentuminsa oli pelin alussa, mutta mitään klassista ”loiske-paniikkia” ei ollut missään kohtaa. Alakertamme pelasi rauhallisesti, jatkoi Kangasmaa kiittelyään.

Maalissa Tuomas Mäkinen torjui kaikki kudit ja liimasi keskitykset varmuudella. Yksi Koskenpoikien veto tosin kumahti ylärimaan pelin ollessa tilanteessa  0–0. Jani Hammar laitapakkina oli ohittamaton ja Tomi Vikman oli alakerrassa erehtymätön ja tuki loistavasti myös nousuillaan hyökkäyksiä.

Seuraavaksi sarjajohtoon pompannut Loiske kohtaa vieraissa kokeneen TPT:n torstaina 26. huhtikuuta. Sääksjärvellä Loiske nähdään seuraavan kerran 4. toukokuuta, kun vastaan asettuu nuorekas Ilveksen kakkosjoukkue.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.