Lautakunta: Himminkodon neliövuokra ei ole liian korkea

Lempäälän hyvinvointilautakunnan päätöksellä Himminkodon tehostetun palveluasumisen asiakasmaksuihin liittyvästä päätöksestä tehty oikaisuvaatimus hylätään.

Kuuden henkilön jättämä oikaisuvaatimus kohdistui lautakunnan 14.3. tekemään päätökseen palvelumaksuista.

Oikaisun jättäneet perustelivat vaatimustaan muun muassa sillä, että asunnon neliövuokra, 21,45 euroa neliöltä, on liian korkea, koska Himmin huone ei ole normaali vuokrayksiö, jossa ei ole keittiötä tai keittomahdollisuutta, eikä parveketta. Maksujen kohtuullistamispykälää ei myöskään oikaisun jättäneiden mielestä ole tilanteessa, jossa puolisoista toinen asuu kotona ja toinen tehostetun palveluasumisen piirissä. Oikaisuvaatimuksessa todetaan myös, että maksujen huojentamiseen liittyvä talletusraja on kohtuuton, vuokranmaksu pitäisi jäädyttää Himmin remontin ajaksi, eikä omaisille ole järjestetty selostustilaisuutta tehostettuun palveluasumiseen siirtymisen vaikutuksista.

Lautakunta toteaa vastauksessaan muun muassa, että asunnon neliövuokra perustuu kunnan sisäiseen vuokraan, eikä se pidä neliövuokraa liian korkeana, kun asukkaalla on käytössään myös yhteisiä tiloja. Lautakunta toteaa myös, että puolisoiden taloudesta huolehditaan niin, ettei kotiin jäävän puolison elatus vaarannu.

– Selostustilaisuuden tai muun tiedotustapahtuman pitäminen tai sellaisen puuttuminen ei estä asian valmistelua tai päätöksentekoa, lautakunta toteaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.