Hakkuujäte ulkoilijoiden harmina Kiimakalliolla

Kuljun Kiimakallion eteläpuolella tehtiin hakkuita. Hakkuujäte tekee alueen asukkaan Veikko Aution mukaan virkistyskäytön hankalaksi. Kuva: Veikko Autio

Kuljun Kiimakallion eteläpuolella kaadettiin viime vuonna metsänhoidollisena toimenpiteenä metsää. Alueen asukas Veikko Autio on havahtunut hakkuutöiden jälkiin.

– Alue oli aiemmin ahkerassa virkistyskäytössä, mutta enää polkuja ei voi käyttää, sillä poluilla on puita ja risukkoa, jotka ovat hakkuun jäljiltä yhä korjaamatta, hän kuvaa.

– Ovatko metsätyöt jo ohi vai jatketaanko niitä? Jos alue jää nykyiseen kuntoon, se ei ole oikein, ilmaisee Autio huolensa.

Yhdyskuntajohtaja Tiia Levonmaa Lempäälän kunnasta selvittää, että Kiimakallion alueella on tehty kolmenlaisia hakkuita: metsänhoitosuunnitelman mukaisia harvennushakkuita 7–8 hehtaarin alueella, uuden kaava-alueen tonttien rakentamiseen liittyviä hakkuita ja Tampereen veden vesilinjaston rakentamiseen liittyviä puunkaatoja.

– Kaikki Lempäälän kunnan hakkuut on alueella suoritettu syystalvesta 2017 ja alkuvuodesta 2018 ja puut on ajettu pois.

– Puukaupan yhteydessä ei sovittu, että risukkoa tai hakkuujätettä kerätään, mutta sitä mahdollisuutta täytyy miettiä, Levonmaa toteaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.