Itsenäisyyden muistopuu kaadettiin turvallisuussyistä

Suomen 80-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi vuonna 1997 istutettu mänty kaadettiin keskiviikkona. Kuva: Katariina Rannaste

Lempäälän keskustassa junaradan läheisyydessä on kaadettu keskiviikkona 25. huhtikuuta puita. Radan itäpuolelta on kaadettu kymmenen surukuusta ja kunnan virastotalon ja radan välisen pysäköintialueen kulmasta Suomen 80-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi istutettu mänty.

Puunkaatoja on suorittanut VR Track Oy. Syynä on rata- ja asema-alueen turvallisuuden varmistaminen.

Lempääläläisistä merkkipuista kirjan tehnyt Antero Korhonen olisi toivonut puiden säilyvän. Ahtialanjärven rannasta siirretty muistomänty osoitti aikoinaan poikkeuksellista sitkeyttä, kun se vuonna 1997 tuotiin paikalle jäätyneenä.

– Kolmimetrinen mänty oli irrotettu syksyllä juuripaakkuineen ja se siirrettiin jäätyneenä paikoilleen. Istutustilaisuudessa olivat läsnä silloiset sivistystoimenjohtaja Heli Väissi ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Raimo Sirén.

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>