Itsenäisyyden muistopuu kaadettiin turvallisuussyistä

Suomen 80-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi vuonna 1997 istutettu mänty kaadettiin keskiviikkona. Kuva: Katariina Rannaste

Lempäälän keskustassa junaradan läheisyydessä on kaadettu keskiviikkona 25. huhtikuuta puita. Radan itäpuolelta on kaadettu kymmenen surukuusta ja kunnan virastotalon ja radan välisen pysäköintialueen kulmasta Suomen 80-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi istutettu mänty.

Puunkaatoja on suorittanut VR Track Oy. Syynä on rata- ja asema-alueen turvallisuuden varmistaminen.

Lempääläläisistä merkkipuista kirjan tehnyt Antero Korhonen olisi toivonut puiden säilyvän. Ahtialanjärven rannasta siirretty muistomänty osoitti aikoinaan poikkeuksellista sitkeyttä, kun se vuonna 1997 tuotiin paikalle jäätyneenä.

– Kolmimetrinen mänty oli irrotettu syksyllä juuripaakkuineen ja se siirrettiin jäätyneenä paikoilleen. Istutustilaisuudessa olivat läsnä silloiset sivistystoimenjohtaja Heli Väissi ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Raimo Sirén.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.