LeKin veteraaninostajille huimaa menestystä SM-kisoista

Maria Häkli sivusi omaa kisaennätystään ja vei pronssia.

Painonnoston Masters SM-kilpailut 2018 järjestettiin 13.-15. huhtikuuta Kalajoella, Kalajoen Junkkareiden toimesta. Kisojen osallistujamäärä nousi ennätyksellisen korkealle: kaikkiaan 240 nostajaa ilmoittautui kilpailemaan sarjojensa mitaleista.

Tämän vuoden luku oli noin 40 nostajaa enemmän kuin vuonna 2017. Huomioitavaa on sekin, että vuoden 2017 nostajamäärä oli myös uusi ennätys. Tästä voi päätellä, että painonnosto on kovassa nosteessa ainakin yli 35-vuotiaiden keskuudessa.

Tänä vuonna Lempäälän Kisa sai liikkeelle viiden nostajan joukkueen. Tämä on hyvä määrä pienestä painonnostojaostosta. Kisan värejä Kalajoella edusti moninkertaisen Suomenmestari Juha Ahon lisäksi Maria Häkli, Rami Kolehmainen, Rami Jokinen ja alkuvuodesta Lempäälän Voimailijoista LeKiin liittynyt Timo Lehtimäki. Lisäksi tärkeänä linkkinä huoltojoukoissa kisojen ajan ahersi pitkäaikainen kisalainen Roope Aho.

Lauantaina Kisalaisten nostourakan aloitti Maria Häkli sarjassa N35/90 kg tuloksella (56+67) 123 kg. Tällä omaa kisaennätystä sivuavalla yhteistuloksella Maria sai pronssia sarjassaan.

Jatkoa nostoille seurasi miesten puolella. Rami Jokinen nosti sarjassa M40/+105 kg tuloksen (95+128) 223 kg. Tämä riitti oman sarjan voittoon, vaikka tulos jäi kilomääräisesti tavoitteista. Juha Aho nosti sarjassa M45/94 kg tuloksen (80+110) 190 kg ja tällä tuloksella Juha otti mestaruuden. Huomioitavaa on, että Aho pudotti painoa vuoden sisällä lähes 20 kg, ja rauta liikkui silti komeasti.

Rami Kolehmainen nosti sarjassa M45/105 kg tuloksen (92+122) 214 kg, jolla Kolehmainen otti sarjassaan pronssia. Kolehmainen työnsi oman kisaennätyksen 122 kg, ja varoja parempaan näytti vielä jäävänkin.

Kisalaisten urakan päätti Timo Lehtimäki sarjassa M50/+105 kg tuloksella (68+92) 160 kg. Tällä tuloksella Lehtimäki otti komeasti hopeaa. Ensi vuonna Timolta voidaan odottaa jo yli 100 kg työntöä!

Teksti: Rami Jokinen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.