KooVeen B-junnujen säbä-kullassa vahva vesilahtelainen sivumaku

Kuva: KooVeen kotisivut

Suomen mestarit potretissa, mukanaan kolme vesilahtelaista ja yksi lempääläisnuorukainen.

Vesilahdessa asuu ja elelee paljon kovan tason salibandyn pelaajia, kuten esimerkiksi kolmikko Juho Elomaa, Aaro Alentola ja Rasmus Fonsen, jotka huuhtoivat yhdessä sääksjärveläisen Aaro Allinniemen sekä muun Tampereen KooVeen joukkueen kanssa B-nuorten eli vuosina 2000 – 01 syntyneiden SM-kultaa.

Kirkkain mitali oli lajin suurseura KooVeelle historian ensimmäinen ja vaati nuorilta pelimiehiltä kovan rypistyksen ensiksi valtakunnallisessa runkosarjassa ja sen jälkeen tiukoissa pudotuspeleissä. Finaaleissa kaatui Espoon Oilers tiukkojen pelin jälkeen otteluvoitoin 2 – 1 ja tismalleen samoilla lukemilla päättyi myös kullan ratkaissut kolmas pelikin.

KooVeeta valmensi pitkän linjan valmentaja Ilja Panzar. Vesilahtelaispelaajista Juho Elomaa oli kärkäs maalitykki, Aaro Alentola jykevä peruspakki ja Fonsen puolestaan varjeli molarina omaa maalia. Allinniemen pelaajarooli oli hyökkääjä.

Vesilahtelaiset siirtyivät KooVeeseen aikanaan Visasta E-nuoriin eli kuluva sesonki oli viides putkeen. Jo C-pojissa kaksi vuotta sitten saaliiksi tuli SM-hopeaa, joten menestystäkin on tullut.

Salibandyssa varttuneimpien junnujen toiminta on täysin huippu-urheilua, joukkuetreenejä on neljästi viikossa ja lisäksi tulevat uun muassa urheilulukiolaisilla aamuharjoitukset sekä muut omatoimiset treenit.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.