LeKi Hockey sai Mestis-lisenssin tulevaksi kaudeksi

Lempäälässä on alettu kovalla kiireellä rakentaa jääkiekon Mestis-joukkuetta mallia 2018 – 19. Asialle tuli sinetti torstaina 26. huhtikuuta, kun Suomen Jääkiekkoliitto myönsi Lempäälän Kisalle lisäselvitysten jälkeen lisenssin tulevaksi kaudeksi. Lisäselvitykset koskivat pääasiassa seuran välillä kriittisessäkin ollutta taloutta.

– Nyt aletaan pienellä takamatkalla rakentaa tulevan kauden palapeliä eli taloutta, valmennusta ja totta kai pelaajistoakin, kommentoi LeKin taustakööristä Jukka Laakso.

LeKi Hockey Osakeyhtiön hallitus on uusiutunut, mutta yhtiön puheenjohtajana jatkaa Mika Heinonen. Uusina jäseninä hallituksessa ovat Jukka Kerisalmi, Tommi Sajakoski ja Kalle Honkanen.

– Kokoustamme pikapikaa sopimaan hallituksessa tehtävien jaossa. Talousasiathan ovat aina kiperiä, niihin haluamme saada leveitä hartioita taakse, Laakso sanoo.

Yksi taloustempauksista on kausikorttikampanja toukokuun aikana, silloin voi lunastaa tulevan kauden katseluoikeuden satasen hintaan.

– Kovana tavoitteena on saada myytyä viitsisensataa kausaria.

Valmennusasiatkin ovat osittain auki, mutta viime kauden pääveturin Miikka Kuuselan kanssa neuvotteluyhteys on edelleen auki. Pelaajistolle ei LeKi ole kontakteja ottanut, koska seurajohto halusi odottaa lisenssi-päätöksen valmistumista.

– Pelaajaneuvottelut alkavat nyt, ensimmäisiä uutisia saadaan toukokuussa, lupaa Jukka Laakso.

Liigakumppanienkin kanssa pyöreään pöytään istahdetaan lähiviikkoina, varsinkin Tapparan ja HPK:n suuntaan väylät pyritään pitämään avoinna.

Mestiksestä pois lensi konkurssin tehnyt Espoo United miljoonavelkojensa takia. Nyt on pohdinnassa, onko seuraavan kauden joukkueiden lukumäärä 11 vai 12. Jos Espoon tilalle nostetaan joukkue, on ensimmäisenä jonossa Kalajoen JHT ja seuraavana Tampereen KooVee.

– Urheilullinen aspekti edellä edetään, se oli muiden Mestis-seurojen mielipide täydentämisasiassa. LeKille KooVeen nousu ei olisi uhka, vaan tervetullut mahdollisuus saada paikallispelejä Pirkanmaalle.

Lempäälän jäähallikin ehostuu entisestään, kun hallin itäpäätyyn eli niin sanotuun metsän puolellle rakentuu uusi istumakatsomo. Myös turvakaukalo ja videotaulu ovat ensi kaudella uutta. Remontin toteuttaa pääosin Lempäälän Jäähalli Oy, mutta videotaulun kustannuksiin ottaa myös LeKi osaa.

– Ensi kaudella hallissa on yli 500 istuinpaikkaa ja yhteensä sinne mahtuu jatkossa 1200 henkeä sisään. Meille hallin ehostaminen tuo lisää mahdollisuusksia sekä yhteistyömarkkinointiin että pelitapahtumien kehittämiseen, iloitsee Jukka Laakso.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.