LeKi:n painonnostojuniorit ennätysiskussa Juniori Cupissa

Iiris Savolainen, 12, nosti ennätystuloksensa ja toi kultamitalin Lempäälään.

Huhtikuun 21. päivä kilpailtiin Turussa painonnoston Juniori Cupin kevätkilpailu, johon Lempäälän Kisalla oli lähettää väkevä kuuden juniorinostajan joukkue. Juniori Cup koostuu useasta osakilpailusta, joissa nostaja kerää cup-pisteitä mm. sijoituksesta, onnistuneista suorituksista sekä omista ennätyksistään. Vuoden päätteeksi kahdeksan parasta nostajaa ikäryhmittäin kutsutaan Cupin finaaliin ratkaisemaan Cupin lopulliset sijoitukset.

Kilpailupäivä oli lekiläisittäin menestys kaikkien junioreiden tehdessä ennätystuloksia. Nyt jo on nähtävissä, miten pitkäjänteinen juniorityö Hakkarin alasalilla tulee kantamaan hedelmää myös tulevaisuudessa.

Lempäälän tyttöjen urakan aloitti varmoin ottein Iiris Savolainen 12-vuotiaiden sarjassa, alle 32 kg. Savolainen paukutti uusiksi ennätyksikseen tempauksessa 22 ja työnnössä 30 kiloa. Tuloksilla tuotiin kultamitali kotiin. Juniori Cupin kokonaispisteissä Savolainen nousi tällä hetkellä kolmannelle sijalle.
Samassa ikäluokassa sarjassa 44 kiloa nosti ensimmäisiä kilpailuitaan kotisalin ulkopuolella Aino Nieminen. Ainon tulos 13+15 kiloa oikeutti toiseen sijaan.

Kolmantena lekiläisenä tässä ikäryhmässä nostanut Ida Harmaala pani omat henkilökohtaiset ennätyksensä uusiksi tuloksilla 18+25 kiloa ja näillä tuloksilla hän sijoittui sarjassa 48 kiloa kolmanneksi.

Vanhempien tyttöjen ikäluokassa Teea Jaskari onnistui ennätyspainojen kanssa. Tuloksen ollessa 26+31 kiloa hän sijoittui alle 16-vuotiaissa tytöissä, painoluokassa 58 kiloa viidenneksi.

Poikien sarjoihin Lempäälästä saatiin mukaan kaksi kovaa raudan vääntäjää, molemmat alle 16-vuotiaiden poikien ikäluokkaan. Artturi Häkli aloitti urakan tempaamalla ennätystä sivuavat lukemat 51 kiloa ja työntämällä viidellä kilolla uuden ennätyksen 70 kiloa. Näillä tuloksilla vietiin selvä voitto 69 kilon sarjassa.

Painoluokkaa ylempänä, 77 kilon sarjassa Iiro Savolainen tehtaili 50+70 kiloa. Tämä ennätystulos oikeutti sarjassa toiseen sijaan Lahden Atomin Sami Härkön jälkeen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.