Hurja takaa-ajo päättyi Lempäässä tulitaisteluun,
jossa poliisia ampunut kuoli ja poliisi haavoittui

Poliisin luoteihin kuollut valmisti laittomia aseita

Keskusrikospoliisi tutkii poliisimiestä kohti ampumista murhan yrityksenä ja törkeänä ampuma-aserikoksena.

Lempääläismiehen kuolemaan johtanut tilanne sai alkunsa lauantaina iltapäivällä klo 14.42, kun poliisi pysäytti auton Lempäälän Moisiossa. Autossa oli kolme henkilöä, joista kaksi jäi pois pysäytyspaikalla.

Kuljettaja kaasutti paikalta karkuun, jolloin poliisi lähti takaa-ajoon.

Takaa-ajo suuntautui kolmostietä pohjoiseen, missä takaa-ajettava kääntyi Sääksjärven kohdalla takaisin Helsinkiä kohti.

Poliisin mukaan auton kuljettaja ajoi huomattavaa ylinopeutta ohitellen holtittomasti muita autoja moottoritiellä. Tiedossa ei kuitenkaan ole toistaiseksi muiden autojen vahingoittamista tai onnettomuuksia.

Usean kilometrin takaa-ajon jälkeen poliisi pysäytti pakenevan auton kiilaamalla. Tapahtumapaikka on valtatie kolmelta Lempäälään menevän rampin nro 35 jälkeen Turuntiellä.

Pysäytyksen jälkeen auton kuljettaja ampui kohti poliiseja. Yksi poliisimiehistä sai osuman ylävartaloon. Kaksi poliisia ampui kohti ampujaa, joka menehtyi. Kiinniottotilanteessa oli mukana neljä poliisipartiota.

Poliisin selvityksen mukaan mies oli ampunut poliisia kohden omatekoisella putkihaulikolla. Myös muut autosta löytyneet aseet olivat omatekoisia.

Poliisi on ollut yhteydessä kuolleen miehen omaisiin.

Poliisin luoteihin kuollut 1992 syntynyt mies oli taustaltaan suomalais-enlantilainen.

Mies oli asunut nuorempana isänsä kotimaassa Isossa-Britanniassa, missä hän oli opiskellut asesepåäksi. Mies työskenteli lempääläisessä yrityksessä, jonka poliisi ratsasi ampumavälikohtauksen jälkeen.

Miehen ampumista luodeista haavoittunut poliis on edelleen sairaalahoidossa. Hänellä ei ole hengenvaaraa ja hän voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Poliisi otti lauantai-illan ja yön aikana kiinni autossa matkustajina olleet kaksi miestä. Perusteena kiinniottoon oli epäily törkeästä ampuma-aserikoksesta. Autosta, jossa miehet olivat matkustajina ennen takaa-ajoa, löytyi useita ampuma-aseita.

Toinen, vuonna 1998 syntynyt suomalaismies otettiin kiinni yksityisasunnosta Lempäälässä lauantai-iltana kello 22.30 aikaan ja toinen, vuonna 1994 syntynyt suomalaismies Tampereella Rieväkadun liikekeskuksen pihasta kello 1.30 aikaan sunnuntaina.

Kiinniotoissa olivat mukana Sisä-Suomen poliisilaitos ja Helsingin poliisilaitos. Kiinniottotilanteet sujuivat rauhallisesti.

Kuulustelujen jälkeen miehet vapautettiin, eikä heitä enää epäillä rikoksesta.

Keskusrikospoliisi tutkii poliisimiestä kohti ampumista murhan yrityksenä ja törkeänä ampuma-aserikoksena.

Poliisin aseenkäytön osalta asian selvittäminen jatkuu Valtakunnansyyttäjänvirastossa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.