Rätin lämmin sydän on hyvässä piilossa

Rätin ilme ei ole ihmissilmään se lempein mahdollinen. Kuva: Tua Onnela

Ratsastuskoulu Ratsuniityn kuivaushuoneessa loimien ja huopien seasta pilkottaa pehmeä valkoinen karvapallo. Voi mikä suloinen kisu, tuotapa olisi ihana silittää!

Rätti-kissan ilme tekee kuitenkin aikeet tyhjäksi. Toinen silmää raottuu ja katsoo torjuvasti.

– Näen sinut, mutta et ole kiinnostava, Rätti ilmaisee.

Ilme on tyypillistä Rättiä, mutta ei kerro kaikkea. Pohjimmiltaan Rätti on rakastava sylilöppänä, mutta se haluaa itse valita seuransa. Kun kissa saa lähestyä omaan tahtiinsa, se linnoittautuu mielellään ihmisen syliin vaikka tunneiksi. Tasainen hurina kertoo, että juuri tässä on hyvä.

Joka kotkotuksen perään ei viitsi enää tällä iällä lähteä. Kuva: Tua Onnela

Itse asiassa Rätti vie seuran valitsemisen niinpitkälle, että ihmiseltä ei välttämättä kysytä. Maneesin katsomossa Rätti kömpii sen ihmisen syliin, jonka syli vaikuttaa parhaalta, toivoi ihminen tätä tai ei.

– Rätti on ihana, kun se tulee katsomossa syliin lämmittämään, mutta se vetää herneet nokkaansa, jos hänet häätää hetkeksi pois. Ei ihan helpolla tule uudelleen sylittelemään, kertoo tallin asiakas.

Nukkumispaikoissa Rätillä on muutenkin persoonallisia mieltymyksiä. Tallityöntekijä kertoo, että usein katti uinailee Avant-kuormaajan nahkapenkillä.

Rätin ikää ei tiedä kukaan, sillä se on aikoinaan tullut tallille löytökissana. Veikkailut iästä pyörivät 13 vuoden tietämillä.

– Herkkuja? Sanoiko joku herkkuja? Rätin pehmeä kohta on löytynyt. Kuva: Tua Onnela

Rätin salattuihin puoliin kuuluu myös se, että se on erittäin fiksu ja nopea oppimaan. Jos palkkio on oikea, joko rapsutus tai ruoka mielialasta riippuen, Rätti oppii temppuja ja tehtäviä tuosta vain. Se osaa muun muassa antaa tassua, mennä alustalle, kävellä itse kuljetuskoppaan ja seistä vapaaehtoisesti paikallaan hoitotoimien ajan.

 

Ehdotuksia Paikallisiksi eläimiksi voi lähettää osoitteeseen tua.onnela@onnelanelaimet.fi.

 

Tua Onnela

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.