Jumala ja minä – minä ja Jumala?

Miten asettaisin kysymyksen ja miten siihen vastaisin?

Kumpi on ennen toista ja kumpi toisen jälkeen?

Jumala, maailman luojana, on ennen kaikkea muuta. Vaikuttaa kaikessa ja on luojana joka päivä keskellänne. Ilman häntä meitä ei olisi, emme eläisi, emmekä jatkaisi hänen kunniansa eteenpäin viemistä. Tästä näkökulmasta nähtynä Jumala on aina ennen minua. Kunnia Jumalalle.

Jos taas sinua/minua ei olisi, emme voisi olla toteuttamassa Jumalan suunnitelmaa maailmassa. Meillä on siis merkittävä/tärkeä tehtävä Jumalan suunnitelmassa. Hän on luonut, hän luo edelleen. Meidän kauttamme ja meidän kanssamme, hän on maailmaa.

Mikä on minun/sinun tehtäväsi tässä kauniissa keväässä? Täällä Lempäälässä ja Vesilahdessa.  Nyt kysyn konkreettista asiaa, en filosofista pohdintaa tai ylätason otsakkeita, vaan sitä asiaa, mitä me voimme tehdä konkreettisesti Jumalan apukäsinä, Jumalan apulaisina tässä maailmassa, hänelle kunniaksi. Hänen rinnallaan, Hänen jälkeensä ja häntä kanssaan.

Oletko luonnonsuojelija, hienoa, toimi. Oletko lähimmäisenauttaja, loistavaa. Oletko syventyvä kuuntelija, avaa korvasi. Mihin Jumala sinua kutsuu? Kuuntele ja toimi. Mittaa tapasi toimia, ajatuksesi ja tarkoitusperäsi, kymmenen käskyn mukaisesti, huomaa hyväksi ja toimi. Ole rohkea. Jumala ei luonut meitä olemaan toimettomia, vaan toimimaan ja touhuamaan sisarten ja veljien joukossa hänelle apuna. Et ole yksin. Yhdessä me olemme maailma.

Jumala ja minä? Symbioosi, jossa toinen tarvitsee toista ja toinen mahdollistaa toisen.

Jumalalle kunniaksi.

Siunausta päivääsi, kevääseesi, ja tulevaan kesään.

 

Saila Munukka

Lempäälän seurakunta

seurakuntapastori

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.