Ai niin, se äitienpäivälahja!

Kukkakimppu äitienpäivälahjaksi on varma valinta. Se välittää antajan viestin, on kaunis katsella eikä lisää kodin tavaramäärää. Kuva: Katariina Rannaste

Äidit odottavat jonkinlaista muistamista toukokuun toisena sunnuntaina. Turhanpäiväinen sydämin säkenöitetty krääsä, mutta myös käyttötavarat, ne neljännet tohvelit, paitulit tai tuikkuastiat voivat vaatia äiti-ihmistä teeskentelemään kiitollista lahjansaajaa. Jos haluat antaa äidille oikeasti toivotun lahjan, nappaa tästä vinkkejä lahjaideoihin ja jalosta niistä omasi.

 

”Laitan mielelläni ruokaa” -äidit:

Omiaan ruokaintoilijoille, mutta myös arjen ja makaronilaatikon uuvuttamille äideille, kun hankit ainekset ja valmistat niistä itse aterian. Osta Tervensin kikhernepastaa, ylämaankarjanlihaa Mantereen Tilalta ja Dammenbergin suklaata. Valmista esimerkiksi italialaishenkinen lihasuikalepasta ja suklaamoussea. Muista siivota keittiö kokkaamisesi jäljiltä.

 

”Täytyykö mun kaikki täällä tehdä!” -äidit:

Jottei äidin tarvitsisi aina kaikkea tehdä, osta äidille kotisiivousta esim. Lempestiltä.

 

”Kyllä multa sujuu renkaanvaihdot ja betonivalut” -äidit:

Osta kunnon akkuporakone tai moottorisaha. Se ei ole kettuilua, vaan kätevälle, tasa-arvotietoiselle emännälle tarpeellinen työkalu, jota hän ei ehkä itse raaski ostaa. Löytyy ainakin Marjamäen Puuilosta.

 

”Rakastan lapsiani yli kaiken, mutta…” -äidit:

Äiti on vähän väsynyt. Osta yhden yön hotelliyöpyminen Vaihmalan Hovista ja passita äiti sinne. Tai pyydä kaverin asuntoa lainaan yhdeksi yöksi, kun kaveri on poissa kotoa, että äiti saisi levättyä itsekseen. Kuin Airbnb-majoitusta, mutta ilmaiseksi.

 

”Lopultakin pääsee pihatöihin!” -äidit:

Puutarhanhoidosta tai kasveista innostuvalle hanki lahjakortti puutarhamyymälään tai osta hänelle kasvi tai hedelmäpuu, vaikkapa suklaakirsikka. Kyseistä kirsikkalajiketta saa ainakin K-rauta Lahdesjärveltä. Iloa pitkään ja monille.

 

Päivällinen tai illallinen ravintolassa ilahduttaa aina. Kuva: Katariina Rannaste

”Multa kuolevat kaikki kasvit” -äidit:

Osta mammalle kaunis leikkokukkakimppu esimerkiksi Mäkelän Kukasta. Se ei aiheuta elossapitämisen paineita.

 

”Ei tehrä tästä ny numeroo” -äidit:

Kaikki äidit eivät halua äitienpäiväshow-meininkiä, mutta huomioiduksi haluaa jokainen tulla. Siis soita edes tai anna hali. Jos mummilla on kova äitienpäiväangsti, tee se jonain muuna päivänä.

 

Vinkki! Lahjalta voi jostakin äidistä tuntua sekin, että siivoat jokusen viikon oman huoneesi, viet roskat nurisematta tai tiskaat ilman hänen normimarmatustaan. Pihan haravointi, ikkunoiden pesu tai pyykinpesu voi äidistä tuntua aikuisen lahjalta, joka vetää vertoja kalliille hemmottelulahjakortille kauneushoitolaan.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?