KLL-maastot kilpaillaan taas Lempäälässä

Mukana menossa vasemmalta Sari Simontaival (Tredu), Arttu Ahonen (Tredu), Oskari Korhonen (Lelu), Elias Knuutila (Lelu), Elmo Rantala (LeLu), Markku Ruonavaara (LeKi), Johanna Ranta (LeLu), Jasmin Juujärvi (LeLu) ja Jarmo Lehtinen (LeLu). Kuva: Juuso Heinonen

Keskiviikkona 23. toukokuuta Hakkarin vaihtelevat maastot täyttyvät taas iloisista juoksuaskelista, kun koululiikuntaliiton eli KLL:n maastojuoksukilpailut järjestetään nyt toistamiseen Lempäälässä.

Viime vuonna erinomaisesti sujuneet kisat houkuttelivat kisapaikalle noin 350 innokasta urheilun ystävää. Tänäkin vuonna paikalle odotetaan vähintään yhtä monta juoksijaa ja paljon yleisöä, joka takaa onnistuneen tapahtuman ja upean tunnelman.

Kilpailussa on sarjat 11–19-vuotiaille. Myös opettajille on oma yleinen sarja. Juostavien matkojen pituudet vaihtelevat sarjan mukaan. Nuorimmat osallistujat ovat alakouluikäisiä ja vanhimmilta löytyy elämänkokemusta jo useampi vuosikymmen. Nuorimmilla juoksumatka on 1,5 kilometriä ja kokeneimmalla juoksijakaartilla matkaa kertyy jo 3,75 kilometriä.

Koululiikuntaliiton maastojuoksukisoja on mukana järjestämässä Lempäälän kunta, joka mahdollistaa tilat ja ruokailun. Lempäälän Kisa Yleisurheilu, Lempäälän lukio ja Tredu ovat mukana järjestämässä ja markkinoimassa tapahtumaa. Tredulaiset ovat tehneet tapahtuman materiaaleja ja Lempäälän lukiolaiset kiertävät Lempäälän kouluissa ja esittelevät kilpailua, jotta nuoret saadaan innostumaan mukaan. Molempien koulujen oppilaita on myös kisapäivänä toimitsijatehtävissä.

Ennen koululiikuntaliiton kisoja Hakkarissa päästään vielä tositoimiin, kun Hämeen piirin 9–15-vuotiaiden piirinmestaruusmaastojuoksut eli sisulisämaastot kokoavat Hakkariin yli 300 juoksijaa helatorstaina 10. toukokuuta. Syksyllä Lempäälässä kilpaillaan myös Hämeen piirin maastoviesti, jossa LeKi Yleisurheilu puolustaa voittoaan.

Lempäälän Kisa Yleisurheilulla on kokemusta suurten kisojen järjestämisestä, sillä se on järjestänyt aikaisemmin SM-maastot sekä viimevuotiset KLL:n maastojuoksukilpailut. Tietotaitoa siis ainakin löytyy ja kun Hakkarin urheilukentän remontti syksyllä aloitetaan, siellä päästään järjestämään tulevina vuosina entistä hienompia ja suurempia kilpailuja.

 

Johanna Ranta ja Jasmin Juujärvi

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.