Tähtiseura LeKi maan seitsemänneksi paras hiihtoseura

Lempäälän Kisa on hiihtoliiton listauksessa Suomen seitsemänneksi paras hiihtoseura. Kuva: Antero Korhonen

Yleisseura Lempäälän Kisa oli päättyneenä kautena maastohiihdossa seitsemänneksi paras Hiihtoliiton seura. Kaikki edelle päässeet ovat hiihdon erikoisseuroja kärkenä Espoo, Oulu, Jyväskylä, Vantaa, Lahti ja Ounasvaara.

LeKi on ankkuroinut itsensä maan eturivin hiihtoseurojen rintamaan. Edelliskauden sijoitus oli sama, sitä edellisenä LeKi oli kahdeksas.

Hiihtoliiton pistejärjestelmän mukaisesti 20 parasta ovat maastohiihdon valioseuroja. Hämeestä ylsivät valioseuraksi myös Hämeenlinnan Hiihtoseura (16.)  ja Valkeakosken Haka (20.). Pisteille pääsi 331 seuraa.

 

Pisteistä puolet on mahdollista saada nuorisotoiminnasta, esimerkiksi hiihtokoululaisten, skipassien sekä koulutettujen ohjaajien ja valmentajien määristä. Toinen puolisko voi koostua puoliksi huippu-urheilusta ja harrasteliikunnasta. Huippu-urheilupisteitä kertyy mm. SM-hiihtoihin osallistumisista ja menestyksestä, kilpailulisenssien määrästä ja kansallisten kilpailujen järjestämisestä.

Kansainvälinen kilpailutoiminta ei kasvata pistemäärää. Piirikunnalliset hiihdot ja veteraanien SM-kilpailut luetaan harrasteliikuntaan.

LeKi:n 336 pisteestä 150 kertyi nuorisotoiminnasta, 118 huippu-urheilusta ja 69 harrastamisesta. LeKi:n nuorisotoiminnan pistesijoitus oli 18., huippu-urheilun 12. ja harrastehiihdon kuudes.

Tähtiseura-luokitus korvaa entien Sinettiseura-toiminnan. Kuva: Antero Korhonen

 

Olympiakomitea myönsi LeKi:n hiihdolle Jyväskylän neuvottelupäivillä 28. huhtikuuta maastohiihdon Tähtiseura-merkin ensimmäisenä Hämeessä.

Tähtiseura koskee lasten ja nuorten toimintaa sekä harrasteurheilua, mutta ensi vuoden alusta pitäen voidaan ”tähdittää” myös huippu-urheilua. Lajiliittojen ja liikunnan aluejärjestöjen uusi laatuohjelma seuran hiihtoväeltä koulutusta, avoimuutta ja raportointia.

Tähtiseura korvaa päättyneen Sinettiseura-toiminnan. LeKi:n hiihto ja 13 muuta seuraa pääsivät ”tähdiksi” kahden edelliskauden ansioilla..

 

 Antero Korhonen

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.